FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Schimbări în echipa de conducere a grupului Puratos

Schimbări în echipa de conducere a grupului Puratos

Puratos Group, liderul mondial în domeniul materiilor prime pentru panificație, patiserie și ciocolaterie, anunță numirea lui Pierre Tossut în funcția de director general și a lui Cédric van Belle în funcția de președinte al Consiliului de Administrație, începând cu 1 ianuarie 2022.

Atât Pierre Tossut, cât și Cédric van Belle își doresc să consolideze poziția globală a Puratos și să atingă o cifră de afaceri de cinci miliarde de euro până în 2030. Noile numiri reiterează pilonii de bază precum moștenirea, stabilitatea pe termen lung și continuitatea istorică a grupului nostru ca o companie de familie.

De-a lungul carierei sale, de 26 de ani în Puratos, noul CEO, Pierre Tossut a coordonat cu succes echipe performante din departamentele de cercetare și dezvoltare, marketing, managementul produselor și vânzări. De asemenea, el a contribuit și la dezvoltarea viziunii grupului asupra sectorului Health & Well-being - o piatră de temelie a companiei încă de la început. Anterior, a gestionat extinderea departamentului de cercetare și dezvoltare la nivel mondial, coordonând o echipă internațională de 475 de experți în domeniu.

Pierre Tossut îl urmează în funcție pe Daniel Malcorps, care a condus cu succes compania timp de 20 de ani. „Experiența lui Pierre în stimularea inovației îl recomandă pentru poziția de CEO al companiei. Este în ADN-ul său să fie un lider în afaceri, cu interes major asupra zonei de cercetare și inovație. Capacitatea sa deosebită de a întelege nevoile clienților noștri, de a fi alături de ei și de a construi parteneriate de încredere în întreaga lume sunt doar câteva dintre valorile sale”, declară Daniel Malcorps.

„Oamenii cu care lucrăm și atenția oferită clienților noștri au fost întotdeauna cheia succesului Puratos și ne vom asigura că acestea vor rămâne prioritatea noastră. La Puratos credem că alimentele au o putere extraordinară - puterea de a hrăni, de a sărbători, de a alina și de a uni oameni din toate mediile. Inovația alimentară este energie pentru bine și, de aceea, ne străduim în mod constant să creștem impactul pozitiv prin crearea de inovații care promovează sănătatea și bunăstarea. Suntem foarte ambițioși și punem la dispoziție mijloacele necesare pentru a avea un impact global și mai mare în anii următori, cu obiectivul clar de a ajunge la o cifră de afaceri de cinci miliarde de euro până în 2030”, a declarat noul CEO, Pierre Tossut.

Cédric Van Belle va fi noul președinte al Consiliului de Administrație. El a fost numit pentru prima dată în Consiliul de Administrație al Grupului Puratos în 2016, ca parte a celei de-a treia generații de acționari. Din 2003, el conduce rețeaua mondială de muzee de ciocolată (Choco-Story), deținută de familie, la nivel mondial. Este membru activ în mai multe comitete din cadrul grupului și este președintele Fundației Next Generation Cacao, o organizație a cărei misiune este de a contribui la dezvoltarea socială, economică și a mediului înconjurător al fermierilor și a comunităților producătoare de cacao.

„După un proces selectiv foarte minuțios în cadrul celei de-a treia generații de acționari, membrii Consiliului de Administrație și acționarii l-au ales în unanimitate pe Cédric ca viitor președinte al Consiliului. Cédric și-a demonstrat întotdeauna dedicarea autentică pentru a consolida acționariatul familiei cu o viziune pe termen lung, oferind în același timp suport pentru a crea soluții cu impact pozitiv asupra oamenilor, planetei și societății”, declară Eddy Van Belle, actualul președinte al Consiliului de Administrație.

„Unul dintre punctele forte ale companiilor de familie precum Puratos este acela de a planifica pe termen lung și nu bazat pe rezultate trimestriale. Acesta este motivul pentru care ne-am luat angajamentul că vom construi un model operațional care funcționează dincolo de sistemul care oferă doar valoare economică. Unul care este durabil, plin de respect și echilibrat. Sunt entuziasmat de viitorul Puratos și de modul în care vom continua să creștem compania noastră de familie”, a declarat Cédric Van Belle.

„Credem că împreună cu noua conducere a Grupului, Puratos România își va putea continua proiectele locale. Este nevoie de o echipă care să susțină și să înțeleagă importanța proiectelor în economia circulară, în educație, în calitatea forței de muncă, investiții care aduc plus valoare în timp. De asemenea, în 2022 dorim să ne consolidăm poziția de lider în industria de producători de produse pentru panificație, patiserie și ciocolaterie”, completează Gabriela Bereș, country manager Puratos pentru România și Europa de Est.

Puratos este un grup internațional care oferă o gamă completă de materii prime și servicii inovatoare pentru industria de panificație, patiserie și ciocolaterie către artizani, producători industriali, retail și companii de servicii alimentare în peste 100 de țări din întreaga lume.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content