FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Schimbare la conducerea BAT România

Schimbare la conducerea BAT România

BAT România a anunțat numirea lui Jorge Araya în poziția de Director General și Director al Ariei Europa de Sud-Est. Jorge și echipa sa de management, cu sediul în România, vor coordona activitatea BAT din România și alte douăsprezece piețe: Italia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Albania, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Slovenia, Croația și Kosovo.

Jorge Araya îl înlocuiește în funcție pe Fred Monteiro, care a ocupat până în prezent funcția de Director al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul BAT și Director General al BAT România. Începând cu 1 aprilie Fred Monteiro a fost promovat în Consiliul Director al BAT ca Director Regional pentru Americi și Europa, începând cu 1 aprilie 2023. În timpul mandatului său, BAT a devenit în România cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, depășind pragul de 10 miliarde de lei sub formă de taxe și accize plătite în 2021.

Jorge Araya și-a început cariera în BAT în Chile în 1995 și în ultimii 25 de ani a ocupat o serie de funcții de conducere atât la nivel de piață, cât și la nivel regional în regiunea AmSSA din cadrul BAT, între care Director al brandurilor BAT în Mexic, Director de Marketing în Chile, Director de Marketing în Brazilia și Director de Marketing al regiunii Americi. Înainte de a se muta în România, Jorge a fost Vicepreședinte executiv de marketing în cadrul Reynolds, fiind responsabil pentru toate funcțiunile de marketing din SUA, între care consumatori, comerț și marketing digital. 

România, punct de coordonare pentru afacerile BAT în 13 țări

România continuă să joace un rol semnificativ în cadrul BAT, devenind sediul și punctul de coordonare pentru afacerile companiei din alte douăsprezece piețe din noua arie. Noile schimbări fac parte dintr-o revizuire strategică globală a regiunilor, ariilor și funcțiunilor globale din cadrul companiei.

„Aceste schimbări reprezintă un pas important în călătoria noastră de transformare și sunt onorat să mă alătur echipei din România, unde BAT este prezent de peste 25 de ani cu o performanță remarcabilă. Având deja o contribuție semnificativă la economia locală, vom continua să investim în angajații noștri, în unitățile noastre de producție și în știință și inovație, elemente esențiale pentru dezvoltarea produselor noastre cu risc redus și pentru îndeplinirea obiectivului de a construi un viitor mai bun”, a declarat Jorge Araya, noul Director General al BAT România și Directorul Ariei Europa de Sud-Est din cadrul BAT.

Grupul BAT a generat venituri de 27,65 miliarde de lire sterline în 2022 și un profit din operațiuni de 10,52 miliarde lire sterline. Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030 și de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. În România, BAT este cel mai mare jucător al industriei tutunului pe piața din România, cu o cotă de piață de peste 50%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content