FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Schimbare la conducerea Auchan Retail

Schimbare la conducerea Auchan Retail

Retailerul francez Auchan Retail a anunțat numirea lui Yves Claude ca CEO și Președinte al grupului. Acesta este succesorul lui Edgard Bonte, executivul care a readus businessul Auchan pe un trend ascendent.

Decizia vine în urma anunțurilor făcute de companie la începutul anului 2021, care vizează îndreptarea către descentralizarea managementului în țările în care își desfășoară activitatea.

Claude este un profesionist cu o experiență extinsă în piața de retail, atât la nivelul Franței, cât și la nivel global. Executivul a petrecut 40 de ani în cadrul Décathlon, unde a ocupat diverse poziții, printre care Director General pentru Spania și apoi Franța, Director de Dezvoltare Internațională, Director General al Grupului. Înainte de a se alătura echipei Auchan Retail, Claud a fost responsabil cu gestionarea businessurilor Décathlon din Singapore și China.

El a preluat rolul de director financiar al Spaniei și apoi al Franței, înainte de a prelua rolul de director financiar al grupului, director de dezvoltare internațională, director general al grupului și Asia Lead, responsabil cu activitățile de producție și comerciale.

Înainte de a se alătura Auchan Retail, a ocupat funcția de director general al Singapore și China la Décathlon. De asemena, Claude a fost membru al Consiliului de Administrație al Adeo și Auchan China.
Auchan Retail a raportat pentru primul semestru o cifră de afaceri de 15,1 miliarde de euro și un profit EBITDA de 757 de milioane de euro. 

Pe plan local, Auchan Retail are în portofoliu 33 de hypermarketuri Auchan, o rețea de 64 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 55 în stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, retailerul a raportat o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro în 2020.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content