FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Salata tradițională cu icre de crap devine specialitate garantată în UE

Salata tradițională cu icre de crap devine specialitate garantată în UE

„Salată tradițională cu icre de crap” a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni specialitate tradițională garantată în Uniunea Europeană și se alătură astfel celor 65 de produse deja protejate la nivel european.

Potrivit anunțului Comisiei Europene, „salata tradițională cu icre de crap este un produs obținut din icre de crap sărate, icre sărate de pește de apă dulce, ulei de floarea soarelui, apă carbogazificată și zeamă de lămâie. Există în două variante, cu sau fără ceapă fiartă. Este produsă din materii prime sau ingrediente care sunt cele utilizate în mod tradițional”.

Specialitatea tradițională garantată (STG) evidențiază aspectele tradiționale, cum ar fi modul în care produsul este fabricat sau compoziția sa, fără a-l lega de o anumită zonă geografică. Denumirea unui produs înregistrat ca STG îl protejează împotriva falsificării și utilizării abuzive.

Recent, și „salata cu icre de știucă de Tulcea" a primit aprobarea Comisiei pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată (IGP). Pe lista produselor românești protejate în Uniunea Europeană se numără telemeaua de Sibiu, cârnații de Pleșcoi, scrumbia afumată de Dunăre, novacul afumat din Țara Bârsei, telemeaua de Ibănești, salamul de Sibiu, magiunul de prune de Topoloveni, cașcavalul de Săveni.

Sursă foto: Comisia Europeană
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content