FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > România, în topul producătorilor de bere din UE

România, în topul producătorilor de bere din UE

Cu 1,73 de milioane de litri de bere produși pe piața locală în 2019, România ocupă locul opt în topul producătorilor de profil din Uniunea Europeană, cu 5% din producția totală. 

Peste 34 de miliarde de litri de bere au fost produși anul trecut în țările membre ale Uniunii Europene, Germania fiind cel mai mare producător, potrivit datelor Eurostat.

Anul trecut a acoperit 23% din totalul producției de bere din UE, adică echivalentul a opt miliarde de litri. Potrivit analizei Eurostat, o bere cu alcool din patru produse în UE, provine din Germania.

În topul primilor cinci producători se regăsesc Polonia și Spania, cu câte 11% din producția totală, și Olanda și Belgia cu câte 7% din total, deși în Olanda producția de bere cu alcool a scăzut cu 9% anul trecut, până la 2,5 miliarde de litri. Chiar și în aceste condiții, Olanda a fost cel mai mare exportator de bere din Uniune, cu 1,9 miliarde de litri de bere cu alcool, urmată de Belgia, Germania, Cehia, Franța și Irlanda.

Analiza europeană arată că producția de bere din 2019 a însemnat echivalentul a 77 de litri pe locuitor. Mai mult, anul trecut, 1,4 miliarde de litri de bere produși în Uniunea Europeană aveau un conținut de alcool sub 0,5% sau erau sortimente de bere fără alcool.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content