FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Roca Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica

Roca Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica

Roca Investments anunță finalizarea tranzacției prin care vinde Frigotehnica, lider național și regional pe piața soluțiilor de frig, către Vinci Energies, tranzacția fiind aprobată de Consiliul Concurenței.

Frigotehnica s-a numărat printre primele companii în care Roca Investments a investit în anul 2018. Investiția a marcat începutul unei perioade de restructurare financiară, operațională și eficientizare pe toate palierele de business, ca urmare a căreia compania a devenit lider în industria frigului atât pe plan național, cât și regional. Dacă în 2018, Frigotehnica avea o cifră de afaceri de €18 milioane, era supra îndatorată și înregistra pierdere, în prezent Frigotehnica are afaceri de peste €32 milioane și are perspective de creștere spectaculoasă.

„Suntem mândri că am finalizat acest prim exit cu un important jucător global, îndeplinind misiunea Roca Investments de a duce companiile în care investim la următorul nivel, misiune ce va continua şi după finalizarea acestei tranzacții. Frigotehnica va începe un capitol nou de dezvoltare cu obiectivul de a deveni centru de excelență în frig în Europa Centrală și de Est. Performanța Frigotehnica din ultimii ani reprezintă un „certificat” al filozofiei noastre de business și de investiții, care presupune skin & soul in the game. Mulțumim tuturor colegilor și partenerilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în tot acest proces”, a spus Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Președinte al Consiliului de Administrație Frigotehnica.

Exiturile nu definesc modelul de business Roca Investments, însă sunt realizate atunci când nivelul maximum de input ca investitor a fost atins într-o companie. Strategia Roca Investments este dezvoltarea durabilă și susținerea companiei pe termen lung, iar toate deciziile de business sunt aliniate acesteia.

În această tranzacție, Roca Investments a fost asistată de consultanții Reff & Asociații și Lamontis.

Frigotehnica este un furnizor de soluții de frig pentru retail și domeniul industrial, un brand 100% românesc, cu o tradiție de peste 72 de ani. Compania dezvoltă sisteme frigorifice la cheie, soluții integrate de frig pentru toate sectoarele de activitate și se implică pe fiecare segment din procesul dezvoltării unui proiect, de la consultanță, proiectare, execuție, construcție, până la instalare și mentenanță. Frigotehnica operează la momentul actual pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina. Grupul Frigotehnica (compus din Frigotehnica România, Bulgaria, Ucraina și EcoClima) a fost evaluat la €15.7 mil de consultantul independent Veridio la 31 decembrie 2020.

Vinci Energies este holdingul din România al gigantului Vinci, lider mondial în concesiuni, construcții și energie care înregistrează venituri totale de peste €50 miliarde, este activ în 120 de țări și are peste 220.000 angajați. Vinci Energies furnizează soluții personalizate pentru performanță, fiabilitate și securitate în: energie, instalații de încălzire, ventilație, aer condiționat, inginerie electrică și mecanică. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content