Paco Supermarkets inaugurează primul magazin cash&carry, o investiție de 2 mil. euro [GALERIE FOTO]

Paco Supermarkets, unul dintre cei mai importanți retaileri locali din zona Moldovei, a inaugurat prima sa unitate cash&carry, intrând astfel pe un teritoriu nou. Magazinul este poziționat pe centura orașului Focșani, pe E85 și a presupus o investiție de 2 milioane de euro.

„Proiectul a pornit de la nevoia de a inaugura un depozit logistic care să deservească cele 15 supermarketuri pe care le deținem. Am luat însă hotărârea împreună că am putea să extindem puțin zona de acțiune și în direcția cash&carry pentru a crește forța de vânzare a companiei Paco Supermarkets. Poziția favorabilă pe drumul european 85, în vecinătatea celebrului engross Onasis Focșani a contribuit la luarea deciziei și la demararea investiției”, explică Feliciu Paraschiv.

Magazinul are o suprafață totală de 2.400 de metri pătrați, dintre care 1.000 de metri pătrați suprafața de vânzare, 1.000 mp suprafața de depozitare și 400 de metri pătrați am alocat zonei de birouri.

”Avem listate 7.000 de SKU-uri,  numai produse ambalate fără vitrină asistată. În plus, am implementat un sistem de preț dublu: un preț moderat spre mic pentru achiziția unui produs și un preț foarte mic la achiziția mai multor produse de același fel”, a mai punctat proprietarul Paco Supermarkets.

Investiția este una curajoasă, dacă avem în vedere faptul că în zona Moldovei operează 10 unități cash&carry deținute de retailerii internaționali Metro Cash&Carry și Selgros Cash&Carry. Acestora li se adaugă mai mult de 500 de unități comerciale pe formatele de discount, supermarket sau hypermarket.

În prima jumătate a acestui an, rețeaua Paco Supermarkets a realizat vânzări în creștere cu 23% față de primele șase luni ale anului trecut, fără să fie luat în calcul aportul ultimelor două unități deschise în decembrie 2019 și ianuarie 2020.

Cât despre așteptările generale pentru acest an, Feliciu Paraschiv spune că nu poate vorbi încă despre un avans double digit, dar cu siguranță 2020 va fi un an de creștere.
Prezent pe piața locală de retail încă din 1995, Paco Supermarkets este cel mai mare comerciant independent din zona Vrancei, operând 15 supermarketuri în localitățile Focșani, Jariștea, Vidra și Odobești și o unitate cash&carry. Paco Prod Serv, compania care deține magazinele Paco Supermarkets, a încheiat anul 2019 cu afaceri de 25 de milioane de euro, potrivit informațiilor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

Paco Supermarkets reia expansiunea și pregătește cel de-al 16-lea magazin
Paco Supermarkets reia expansiunea și pregătește cel de-al 16-lea magazin
La doi ani de la deschiderea magazinului cash&carry, Paco Supermarkets reia procesul de expansiune și pregătește lansarea unui nou...
Feliciu Paraschiv, Vicepresedintele ANCMMR si proprietar Paco Supermarkets
Paco Supermarkets: 2022 va fi un an extrem de dificil pentru industria de retail
După un 2021 bun, cu o cifră de afaceri de peste 160 de milioane de lei, în creștere cu 15% față de anul precedent, Feliciu Paraschiv,...
Paco Supermarkets intră în hora retailului online
Paco Supermarkets intră în hora retailului online
Paco Supermarkets, unul dintre cei mai importanți jucători din retailul local independent, intră pe segmentul de vânzări online cu o...
Paco Supermarkets intră pe terenul magazinelor cash&carry
Paco Supermarkets intră pe terenul magazinelor cash&carry
După un început de an cu cifre foarte bune, Feliciu Paraschiv, directorul general Paco Supermarkets, anunță finalizarea unor investiții majore...