FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Reorganizarea portofoliului de produse a adus Rottaprint cu circa 7% mai mulți clienți internaționali în 2023

Reorganizarea portofoliului de produse a adus Rottaprint cu circa 7% mai mulți clienți internaționali în 2023

Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare locală de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a dezvoltat în 2023 un nou flux de oferte și proiecte la nivel internațional, și-a reorganizat portofoliul de produse și a atras cu aproximativ 7% mai mulți clienți globali, comparativ cu 2022. Compania a înregistrat în 2023 comenzi în 14 țări și are în plan consolidarea poziției pe piețele Uniunii Europene.

Potrivit reprezentanților Rottaprint, tipografia a raportat o creștere a exporturilor de aproximativ 5% în 2023. Țările care se mențin în topul exporturilor rămân, în continuare, Ungaria, unde s-au înregistrat creșteri de circa 8%, și Germania, datorită existenței infrastructurii necesare pentru livrarea produselor. Totodată, principalele domenii pentru care s-a exportat au fost industria alimentară - carne, lapte, logistică și industria chimică - detergenți și îngrijire personală.

“În 2023 ne-am lărgit portofoliul de produse în țările în care exportăm cel mai mult, fiind o dovadă clară a reușitei strategiei noastre de extindere, dar și a angajamentului față de calitate, respectiv produse care răspund la noile cerințe ale clienților. Astfel, am introdus cu succes produse deja consacrate în România și Ungaria pe piața germană, cum ar fi etichetele shrink și capacele de aluminiu. În paralel, în Ungaria, etichetele C-wrap au devenit rapid un produs atractiv, cunoscut pentru calitatea superioară pe care o oferă și pentru utilizarea eficientă în industria preparatelor din carne", a declarat Cristi Nechita-Rotta, Director General Rottaprint.

În plus, pentru Germania, compania a observat un interes crescut pentru etichetele autoadezive cu antifurt inserat. Acestea nu numai că oferă un avantaj competitiv supermarketurilor, dar și un control sporit brandurilor asupra protejării produselor la raft.

Pentru anul curent, Rottaprint are în plan consolidarea și extinderea prezenței pe anumite piețe din Uniunea Europeană, vizând o creștere de cel puțin 5% față de anul precedent.

În ceea ce privește piața internațională și nu numai, reprezentanții companiei sunt de părere că vor exista creșteri de prețuri la materiile prime, iar consumul din industria alimentară va înregistra o scădere față de 2023, existând deja semne în direcțiile menționate. De asemenea, Rottaprint consideră că pot apărea schimbări legislative fiscale care vor influența consumul din diverse industrii, precum mărirea taxelor și a impozitelor, care pot duce la scăderea puterii de cumpărare.

În 2023, business-ul clujean a înregistrat o cifră de afaceri de 35 mil. euro, în creștere cu 10% față de anul anterior. Pentru 2023, compania și-a concentrat activitatea pe creșterea competitivității și consolidarea ariilor de activitate, precum și pe reducerea impactului asupra mediului a produselor, prin investiții în valoare totală de 2 mil. euro. Aproximativ 75% din suma alocată a fost destinată achizițiilor de echipamente, în timp ce 20% pentru logistică și 5% pentru software.

Cu o experiență de peste 33 de ani, compania cu sediul în Apahida, județul Cluj, deține în prezent două centre logistice în România: Brașov și Ilfov și două centre logistice în Ungaria și Germania. În 2023, Rottaprint a livrat produse în 14 țări din Europa, SUA și Asia.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content