FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > RBC, liderul pieței locale de soluţii IT pentru retail, a finalizat achiziția SmartPay Software

RBC, liderul pieței locale de soluţii IT pentru retail, a finalizat achiziția SmartPay Software

Romanian Business Consult (RBC), liderul pieței locale de soluții IT pentru retail modern și banking, a finalizat achiziția SmartPay Software (SPS), companie antreprenorială de software cu expertiză majoră în dezvoltarea de soluții pentru industria de procesare de plăți.

Prin această achiziție grupul RBC își consolidează prezența în piața soluțiilor IT din banking și plăți electronice, continuând drumul început în 2021, odată cu achiziția ROPECO București. Valoarea tranzacției este confidențială.

“Ne bucurăm să anunțăm începerea parteneriatului cu echipa SmartPay Software. Prin adăugarea expertizei SPS în această nișă la infrastructura și capacitățile de integrator IT ale grupului RBC, vom fi în postura să oferim soluții și servicii complete clienților noștri principali, marile rețele de retail modern și instituțiile bancare din România. Vedem în continuare foarte mult potențial de dezvoltare în aria plăților electronice și ne propunem ca prin această achiziție să ne poziționăm oportun pentru a capitaliza în această direcție”, a declarat Andrei Bojiţă, Director General și acționar majoritar RBC.

Cele două companii vor continua să opereze ca entități separate, urmărind însă aceeași misiune și aceleași valori de business, păstrându-și structura de angajați și management, diversitatea soluțiilor IT și tipurile de servicii oferite. “Suntem bucuroși să facem parte din familia RBC. Acest lucru vine ca o consecință firească a parteneriatului de succes de peste 10 ani cu ROPECO în domeniul plăților electronice. Considerăm că prin unificarea și consolidarea la nivel de grup a competențelor și resurselor vom putea dezvolta și mai mult businessul comun. Competența nouă în domeniul aplicațiilor software pentru plăți prin card și cash pe care o aducem în echipă va genera cu siguranță oportunități noi de afaceri,” a precizat Sebastian Ioniță, Director General și unul dintre acționarii SPS.

În urma achiziției, grupul RBC își completează echipa și ajunge la peste 50 de specialiști în dezvoltare software și implementare de aplicații și peste 235 de ingineri de service și suport la nivel național, acoperind acum toată gama de servicii software și IT pentru sectoarele de retail modern și banking. 

Cu o experiență de peste 30 ani pe piața din România, RBC este principalul furnizor și integrator de soluții IT pentru retail modern, banking și alte domenii precum industria alimentară, logistică, distribuție și producție. Grupul RBC are cea mai puternică rețea de service cu 33 de centre de service la nivel național, cu peste 235 de tehnicieni și ingineri la nivel de grup, asigurând mentenanță în peste 5.600 de locații de retail și nu numai. Compania oferă un portofoliu complex de soluții IT cuprinzând: soluții de Retail Self-Service (Sisteme POS, Self-Checkout, Cash Management, Kiosk-uri interactive), soluții de Scan&Go, soluții de reciclare și protejare a mediului – RVM (automate de colectare), soluții Big Data, soluții de gestionare și procesare cash, soluții complete de trasabilitate WMS, roboti software, soluții de cântărire etc. De asemenea, RBC oferă servicii de integrare, project management & consultanță IT, de dezvoltare software personalizată, de consultanță privind conformitatea fiscală, implementare, certificare și altele. În 2021, a înregistrat vânzări de peste 50 milioane euro. 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content