FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Războiul din Ucraina frânează expansiunea rușilor de la Mere

Războiul din Ucraina frânează expansiunea rușilor de la Mere

Hard-discounterul rus Mere oprește expansiunea la nivelul Europei ca urmare a războiului din Ucraina, dar și ca urmare a problemelor de aprovizionare cu marfă, scrie Retaildetail.eu.

În primăvara anului trecut Mere, care operează sub numele de Svetofor pe piața din Rusia, anunța o strategie alertă de expansiune la nivel european: retailerul avea în plan deschiderea a sute de magazine, securizându-și locații în Belgia, Marea Britanie, Spania și Franța. În realitate, un număr restrâns de magazine au fost deschise.

Mai mult, Mere închide singurul magazin din Marea Britanie, din Preston, iar viitoarele inaugurări au fost anulate, ca urmare a situației politice. Inițial, retailerul rus avea în plan deschiderea a 300 de magazine în Regatul Unit.

Situația din Marea Britanie nu este singulară, Mere urmând să închidă în curând și cele opt magazine din Spania, la mai puțin de un an de la inaugurare. În plus, singurul magazin care urma să fie deschis în Franța nu a primit aprobare din partea primarului din Thionville.

De la lansarea în orașul siberian Krasnoyarsk în urmă cu 11 ani, Torgservice, proprietarul Mere, a devenit un retailer de importanță națională în Rusia, cu magazine în Moscova și Kaliningrad, fiind în top 10 cei mai importanți jucători pe această piață. Retailerul este prezent în Rusia, Kazahstan, Belarus și China, sub brandul Svetofor, operând peste 800 de magazine. Compania are un model de business diferit, sortimentația fiind alcătuită din circa 1.200 de produse, prețul acestora fiind cu 20-30% mai jos decât cel al competitorilor, susțin reprezentanții Mere.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content