FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > PwC investește 6 milioane de euro în servicii dedicate politicilor de mediu, sustenabilitate și guvernanță

PwC investește 6 milioane de euro în servicii dedicate politicilor de mediu, sustenabilitate și guvernanță

În următorii doi ani, PwC Europa Centrală și de Est (ECE) a bugetat investiții majore în dezvoltarea serviciilor dedicate politicilor de mediu, sustenabilitate și guvernanță (ESG), în cele 29 de state din regiune, inclusiv România.

Investițiile sunt estimate la șase milioane de euro și proiectul include și înființarea unui centru de excelență pentru a consilia clienții cu privire la strategia și raportarea în acest domeniu.

„Pentru a reuși în actualul climat global, companiile trebuie să câștige încrederea părților interesate și să ofere rezultate susținute. Prin capabilitățile noastre din PwC ECE, asociate cu investiții inteligente și angajament față de clienți și părțile interesate, putem contribui la consolidarea încrederii în societățile noastre și la crearea de soluții durabile la provocările cu care ne confruntăm”, a declarat Nick Kós, CEO PwC Europa Centrală și de Est.

„Sub presiunea reglementărilor, a investitorilor și a societății, mediul de afaceri trebuie să demonstreze că poate crea valoare pe termen lung gestionând problemele ESG. În acest context, companiile vor traversa în următoarea perioadă tranziția către modele de operare eficiente, responsabile și transparente care necesită transformare, cerințe de conformare, raportare și implementare a tehnologiilor adecvate”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România și Moldova.

Anunțul a fost făcut cu ocazia evenimentului de lansare regională a noii strategii globale „The New Equation”, axată pe patru piloni: ESG, îmbunătățirea competențelor (upskilling), oameni și reducerea emisiilor de carbon.

În același timp, PwC Europa Centrală și de Est va continua investițiile în consolidarea serviciilor pentru clienți: audit extins, transformare digitală, prevenirea criminalității financiare, cloud computing, robotică și automatizare.

Angajamentele suplimentare includ un program ambițios de îmbunătățire a competențelor digitale ale celor 12.000 de angajați din Europa Centrală și de Est până la sfârșitul anului fiscal 2022, precum și îndeplinirea angajamentului global de a atinge zero emisii de carbon până în 2030.

De asemenea, PwC ECE are în vedere extinderea programelor de voluntariat pro bono în întreaga regiune pentru a îmbunătăți competențele digitale ale copiilor și comunităților defavorizate. Compania are deja un program de educație în domeniul securității cibernetice în 5 țări din regiune care a fost inițiat de România și care urmează să fie extins în alte teritorii.

Compania va aloca peste 10 milioane dolari pentru dezvoltarea angajaților, pentru starea de bine și sănătatea acestora, inclusiv implementarea „Flexible Friday”. Având în vedere tendințele în schimbare a forței de muncă și a impactului pandemiei asupra angajaților, PwC ECE a implementat oficial o politică de lucru hibridă în toată regiunea, așteptările fiind ca 40-60% din timpul de lucru să se desfășoare de la distanță pe termen lung.

PwC Europa Centrală și de Est cuprinde 29 de state, printre care România, Bulgaria, Polonia, Cehia, Ungaria, Croația, Slovenia și numără mai mult de 12.000 de angajați.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content