FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Purcari, tranzacție de 7,2 milioane de euro

Purcari, tranzacție de 7,2 milioane de euro

Vinăria Purcari SRL, entitate deținută 100% de către Purcari Wineries PLC, a anunțat că a vândut participația deținută în Grupul Glass Container pentru suma de 7,2 milioane de euro, cumpărătorul fiind Vetropack Group, o corporație elvețiană, lider în industria ambalajului de sticlă din Europa.

Vetropack Group a achiziționat întreg grupul producător de sticlă Glass Container din Republica Moldova, format din GCC și Glass Container Prim. Totodată, Vinăriei Purcari SRL, precum și celorlalți acționari ai Grupului Glass Container le pot fi atribuite adițional în perioada 2021-2022 plăți de performanță care ar putea crește valoarea efectivă a activului vândut, conform anunțului făcut de companie la BVB.

Purcari Wineries deţine în portofoliu brandurile Purcari, Crama Ceptura, Bostavan şi Bardar și este unul din cele mai mari grupuri vinicole şi de brandy din Regiunea Europei Centrale şi de Est. Începând cu februarie 2018, compania este listată la Bursa de Valori din Bucureşti.

Purcari Wineries administrează circa 1.400 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Republica Moldova. Grupul este lider pe segmentul de vinuri premium din România, fiind totodată cel mai mare exportator de vinuri din Republica Moldova.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content