FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Purcari, creștere de 37% a veniturilor pe piața din România la nouă luni

Purcari, creștere de 37% a veniturilor pe piața din România la nouă luni

Producătorul de vin Purcari Wineries a raportat o creștere de 26% a cifrei de afaceri pentru primele nouă luni ale acestui an față de același interval al anului precedent, până la pragul de 252,5 milioane de lei, trimestrul al treilea contribuind cu 91,1 milioane de lei.

Pe piața locală Purcari Wineries a înregistrat o creștere de 37% a veniturilor în primele nouă luni față de perioada precedentă, demonstrând o creștere puternică pentru toate brandurile, Purcari fiind lider incontestabil. Crama Ceptura și-a mentinut ritmul înalt de creștere cu +31% în trimestrul al treilea, în timp ce Domeniile Cuza triplează vânzările an de an, deși de la o bază mai mică.

„Suntem încurajați de tendințele pe care le vedem în afacerea noastră, în pofida mediului macroeconomic dificil. Cu un bilanț solid, investiții semnificative în brandurile, podgoriile și cramele noastre, suntem bine poziționați pentru a ne accelera creșterea în momentul în care sentimentul consumatorilor va începe să se îmbunătățească”, a declarat Victor Bostan, Director General Purcari Wineries PCL.


Citește și: eMAG lansează Drinks & Coffee Shop, magazin de băuturi, vinuri și cafea cu peste 21.000 de produse


În trimestrul al treilea al acestui an, grupul a înregistrat o îmbunătățire graduală a marjelor de profitabilitate după o perioadă de presiuni puternice asupra costurilor, marjele EBITDA și Profit Net ajungând la 30% și respectiv 20%, totodată menținând o creștere robustă de 20% a veniturilor. Compania a realizat o recoltă de 14,8 mii tone de struguri, cea mai mare recoltă de la listare, și a procesat suplimentar un total de 22,8 mii tone de struguri de la terți, în condițiile unui mediu de preț ușor îmbunătățit față de anul trecut.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza si Angel's Estate ) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în Romania, Moldova și Bulgaria. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din România cu o cotă de circa 25%, și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 40 de țări.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori București cu simbolul WINE. Grupul este condus de Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experiență în domeniul vinicol și este susținut de investitori instituționali de top precum: Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, Firebird, East Capital și Norges Bank.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content