Acasă > Știri > Proprietarul Mega Image își accelerează creșterea în regiune în T2

Proprietarul Mega Image își accelerează creșterea în regiune în T2

Ahold Delhaize, proprietarul magazinelor Mega Image, a raportat în T2 o cifră de afaceri de 1,56 miliarde de euro în regiunea Europei Centrale și de Sud-Est (care include și România n.r.), marcând un avans de 5,1% față de aceeași perioadă a anului 2018, la rate de schimb constante. În ceea ce privește vânzările comparabile (excluzând combustibilii), retailerul a înregistrat, la nivelul regiunii, o creștere de 3,5%.

Prin comparație cu primul trimestru, compania și-a accelarat ritmul de creștere, în T1, rata de creștere a vânzărilor nete raportată fiind de 2,4%, în timp ce în termeni like-for-like, vânzările s-au majorat cu 0,8%.

”Evoluția vânzărilor nete în regiunea Europei Centrale și de Sud-Est a fost susținută de creșterea cu 3,5% a vânzărilor comparabile (sau 3% excluzând impactul perioadei de Paște), dar și de vânzările înregistrate de cele 134 de magazine, majoritatea în format de proximitate, deschise în România Grecia și Serbia”, este precizat în raportul financiar interimar publicat de companie.

În ceea ce privește performanța pe țări în regiune, România și Cehia au raportat o creștere de 6-9% a vânzărilor comparabile, în timp ce Grecia și-a îmbunățit și ea indicatorii financiari.

La nivel de grup, Ahold Delhaize a raportat în trimestrul al doilea al acestui an venituri nete de 16,3 miliarde de euro, în creștere cu 1,5%, iar vânzările online au atins pragul de 794 de milioane de euro. În ceea ce privește profitul net, retailerul a opținut un rezultat de 334 milioane de euro, marcând un avans de 20% față de al doilea trimestru al anului trecut.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content