FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Proprietarul Lăptăria cu Caimac, creștere de 25% după prima jumătate a acestui an

Proprietarul Lăptăria cu Caimac, creștere de 25% după prima jumătate a acestui an

Agroserv Măriuța, deținătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, a raportat o cifră de afaceri de 25,6 milioane de lei în primul semestru din 2021, în creștere cu 25% față de perioada similară a anului trecut.

A doua cea mai mare contribuție au avut-o veniturile aferente costului de producție în curs de execuție, care a crescut cu 30%, ajungând la 14,8 milioane de lei. În aceeași perioadă, cheltuielile au crescut într-un ritm mai lent decât veniturile, fiind apreciate cu 22% față de prima jumătate a anului 2020, ajungând la 44,3 milioane de lei la sfârșitul primului semestru din acest an. Cheltuielile de personal au crescut cu 28%, ajungând la 6,1 milioane de lei deoarece numărul de angajați a crescut cu 14%, de la 189 la 30 iunie 2020 la 215 angajați cu normă întreagă la 30 iunie 2021. Cheltuielile cu amortizarea și ajustările de valoare au fost de 5 milioane de lei, o majorare cu 14%.

Totodată, compania listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a închis primul semestru din 2021 cu un profit net de 600 de mii de lei, cu 53% mai mult față de primele șase luni ale anului trecut.

„Prima jumătate a anului a fost una extrem de bună pentru agricultura din România, iar în ceea ce privește activitatea noastră, primăvară ne-a adus precipitații suficiente pentru a spera la o recoltă bună pentru întreg sezonul agricol. În plus, capitalul obținut în cadrul plasamentului privat ne-a ajutat să demarăm proiectul dedicat construirii unei hale noi pentru activitatea de spălare ambalaje de sticlă. Am obținut certificatul de urbanism pentru noua construcție și în prezent suntem în faza de proiectare. Totodată, ne bucurăm că investiția finanțată prin emisiunea de obligațiuni din noiembrie 2020, construcția unei hale de producție și depozit cu temperatură controlată este deja realizată în proporție de 85% și ne așteptăm ca termenul de finalizare a lucrărilor să fie devansat cu peste 30 de zile. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată și sperăm să continuăm împreună dezvoltarea companiei,” declară Adrian Cocan, Director General Lăptăria cu Caimac.  

Potrivit raportului financiar disponibil la Bursa de Valori București, în primele șase luni din 2021, activitatea Lăptăriei cu Caimac a avut o evoluție pozitivă, marcată de o majorare a volumelor vândute, de creșterea numărului de produse în magazin și de creșterea numărului de magazine independente. Spre exemplu, în martie 2021 au început livrările directe către magazinele din zona Iași.

Valoarea brută a vânzărilor a fost de 25,8 milioane de lei, în creștere cu 23% față de perioada similară a anului 2020. Reducerile acordate conturilor cheie (key accounts) ale companiei s-au ridicat la 7,5 milioane de lei, în linie cu clauzele contractuale. 

În primele șase luni din 2021, veniturile din exploatare au fost de 47,3 milioane lei, o creștere cu 26% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

 


Citește și

Lăptăria cu Caimac, debut pe piața AeRO a BVB

Listare la bursă, produse noi și exporturi: rețeta cu care „Lăptăria” vrea să ia caimacul pieței de lactate


În ceea ce privește activitatea vegetală, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei, în creștere cu 1518% comparativ cu aceeași perioadă din 2020, în timp ce vânzările de lapte crud au fost de 4,6 milioane de lei, în creștere cu 15%. În această perioadă, compania a atins o producție maximală de peste 40 tone lapte pe zi, o cifră record în istoricul fermei. Totodată, și veniturile din semifabricate au ajuns la 700 de mii de lei, în creștere cu 5%. Veniturile din vânzarea de animale au fost de 800 de mii de lei, o creștere cu 390%.

În primul semestru din 2021, Lăptăria cu Caimac a lansat noi produse pe piață, precum Iaurtul Răcoros, iar în prezent dezvoltă deja altele noi pentru toamna acestui an. De asemenea, tot în această perioadă, Agroserv Măriuța a demarat lucrările pentru un depozit nou și secția de producție unt și brânzeturi finanțată din emisiunea de obligațiuni din noiembrie 2020. Conducerea estimează că atât depozitul, cât și secția de producție vor fi funcționale până la finalul anului.

În perioada următoare, compania va efectua operațiunea de majorare a capitalului social aprobată de acționari în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din 18 august 2021. Astfel, Agroserv Măriuța va emite un număr de 8.655.100 de acțiuni noi cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune. Acestea vor fi distribuite către acționarii care dețin acțiuni MILK la data de înregistrare 5 octombrie 2021, sub formă de acțiuni gratuite, în proporție de 5 acțiuni noi la una deținută.

Agroserv Măriuța este listată pe piața AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piață de aproximativ 130 de milioane de lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content