FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Proprietarul Bob Concierge vrea să revoluționeze comerțul de proximitate cu o investiție de 10 mil. euro

Proprietarul Bob Concierge vrea să revoluționeze comerțul de proximitate cu o investiție de 10 mil. euro

Grupul Bobnet, care a dezvoltat startup-ul Bob Concierge, deschide o fabrică ce va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT) pentru export la nivel european având alocată în acest sens suma de 10 milioane de euro.

Fabrica Bob IoT Enterprise va fi deschisă la Pitești și va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT), aparate dirijate prin Internet, dedicate pieței europene, cu scopul de a inova și automatiza comerțul de proximitate.

Bob IoT Enterprise va asigura fabricarea la nivel industrial a unei game variate de dispozitive IoT pentru retailul automatizat și logistică inteligentă, cum ar fi magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate. Odată validată în proiectul Bob Concierge, această tehnologie va fi oferită acum pe piață terților ca soluție independentă.

Dispozitivele construite de Bob IoT Enterprise sunt concepute cu un sistem de operare bazat pe o tehnologie IoT în Cloud care poate fi aplicată, scalată și personalizată pentru diferite industrii și necesități de business, atât în companii mici, cât și la rețele mari de retail.

În fabrica din Pitești sunt produse deja dispozitivele Bob Concierge. Unitatea ocupă în prezent o suprafață de peste 2.000 mp și are comenzi pentru mai mult de 400 de astfel de dispozitive. Investiția totală în proiect va fi între 5 și 10 milioane euro, adaptabil volumelor de producție, bugetul urmând să fie alocat în etape, în funcție de volumul de activitate, și va crește treptat în funcție de evoluția numărului de comenzi în regiune.

„Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40 mii de dispozitive anual, iar numărul angajaților estimăm că va atinge câteva sute. Geografia de exporturi va cuprinde practic toate țările europene, inclusiv ale Europei de Est. Nu excludem și exporturi în afara Europei”, a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Dispozitivele produse de Bob IoT Enterprise vor fi instalate de către clienți retaileri în rețetele care vor fi dirijate de grupul Bobnet din cloud, permițând funcții de comercializare a produselor alimentare și celor de prima necesitate, precum și funcții de logistică.

Startup-ul românesc Bob Concierge, lansat de grupul Bobnet, este recunoscut la nivel național pentru rețeaua unică de dispozitive automatizate, care asigură accesul rapid la produse și servicii, în complexele rezidențiale, fiind primul produs al companiei care beneficiază de sistemul de logistică inteligentă. Bob Concierge rezolvă sarcinile de zi cu zi ale locatarilor și pune la dispoziție mâncare, produse alimentare și servicii printr-un aparat complet automatizat, instalat în holurile scărilor de bloc. Prin rețeaua Bob Concierge, locatarii au posibilitatea inclusiv de a recepționa colete, fără a fi nevoiți să aștepte curierul, sau de a-și lăsa hainele la curățătorie.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content