FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Proprietarul Băcăniilor Șerban, finanțare de 18 mil. lei de la EximBank

Proprietarul Băcăniilor Șerban, finanțare de 18 mil. lei de la EximBank

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Serban Holding și proprietarul Băcăniilor Șerban. Compania a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

Interagroaliment SRL este liderul grupului de firme Grup Serban Holding, cu activitate integrată în agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și leguminoase, creșterea păsărilor, panificație, patiserie – cofetărie, ce deține și lanțul propriu de magazine Băcăniile Șerban, precum și servicii de distribuție și transport.

Activitatea companiei a fost afectată de declanșarea crizei sanitare care a determinat o diminuare a cererii pentru anumite produse, în special pentru domeniul HoReCa, blocaje pe lanțul de aprovizionare, precum și sincope în onorarea obligațiilor de către parteneri. De asemenea, sistarea temporara a depunerii cererilor și restanțele înregistrate în acordarea de subvenții, dar și prelungirea termenelor de plată din partea clienților au impactat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

”Pandemia ne-a forțat să trecem printr-o perioadă plină de provocări, determinându-ne să căutăm în mod constant soluții într-un mediu extrem de impredictibil, însă este îmbucurător faptul că, în ciuda tuturor dificultăților, toți colegii și partenerii noștri s-au mobilizat să ieșim cu bine din această încercare. În ceea ce ne privește, acum că ne-am asigurat componenta de capital de lucru, ne putem concentra pe implementarea planului de investiții bugetat pentru acest an, de 7,5 milioane de euro, care vizează proiecte în irigații, capacități avicole și spații de depozitare”, a spus Ovidiu Bucătaru, director financiar Grup Serban Holding.

Compania a fost înființată în 1994 având ca principală activitate producerea pâinii și a produselor de panificație. Ulterior, activitatea s-a extins și diversificat, compania desfășurând activități de comerț cu cereale și agricultură. Comerțul cu cereale și legume reprezintă activitatea principală, compania deținând o capacitate totală de depozitare de peste 130.000 de tone în cele șapte baze din județele Bacău, Iași și Vaslui. Compania avea la finalul anului 2019 aproape 100 de angajați și afaceri de circa 220 mil. lei și este parte a Grup Serban Holding, grup de firme dezvoltat de antre­prenorul Nicolae Șerban, care a înregistrat o cifră de afaceri de circa 74 mil. euro în 2020.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content