FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Profitul CTP, creștere de 92% în primele nouă luni din 2021

Profitul CTP, creștere de 92% în primele nouă luni din 2021

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice de clasa A din România, a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 92% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Portofoliul companiei a ajuns la 7,1 milioane de metri pătrați, dintre care două milioane de metri pătrați se află în România. De altfel, investițiile realizate în România reprezintă 70% din achizițiile CTP în primele nouă luni din acest an.

Performanța puternică a CTP a fost determinată de activitatea de închiriere, de creșterea chiriilor și de evaluările record rezultate din accelerarea comprimării randamentului pentru portofoliul CTP din Europa Centrală și de Est (portofoliul „CEE”). Veniturile din chirii au crescut cu 7,1% în trimestrul al treilea, până la 407 milioane de euro. Totodată, compania a investit masiv în acest an în extinderea echipei, atrăgând oameni noi în poziții de management atât în echipele locale, cât și în funcțiile la nivel de grup.

Din punctul de vedere al dezvoltărilor proprii, un eveniment important pentru CTP România în primele nouă luni din 2021, a fost livrarea unei clădiri monobloc cu o suprafață record de 85.000 metri pătrați, care a fost predată la timp și în buget companiei Kingfisher. În prezent, în România, CTP deține depozite de clasa A în 14 orașe din România: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Caransebeș, Ineu și Salonta. În București, CTP deține cinci parcuri industriale: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest North, CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest South, CTPark Chitila.

Portofoliul regional al CTP a crescut de la 6,6 milioane metri pătrați în prima jumătate a anului, până la 7,1 milioane metri pătrați, fiind planificat să depășească 7,7 milioane metri pătrați până la finalul anului, cu 200.000 mai mult față de estimări.

CTP s-a extins prin nouă achiziții efectuate în cinci țări, proprietățile totalizând 408.100 metri pătrați. Aproximativ 70% din noile investiții au fost reprezentate de achiziții în România, unde CTP a achiziționat în acest an multiple proiecte, cu o suprafață totală de circa 280.000 metri pătrați, în orașele Timișoara, Sibiu, Oradea, Craiova, București și Brașov.

„De la listarea pe bursa Euronext din Amsterdam, din luna martie, suntem concentrați pe a ne depăși semnificativ unul dintre obiectivele noastre cheie ale planului de business pentru IPO și ne așteptăm să atingem 10 milioane metri pătrați până anul viitor – cu 12 luni mai devreme decât era planificat inițial”, a declarat Remon Vos, CEO CTP.

Pe lângă proiectele existente, CTP și-a extins portofoliul de terenuri disponibile pentru noi dezvoltări cu 1,5 milioane metri pătrați în trimestrul al treilea, deținând în prezent terenuri cu o suprafață totală de 16,3 milioane metri pătrați.

Cu întreg portofoliul certificat BREEAM, CTP tinde să atingă poziția de cel mai sustenabil dezvoltator din regiune și va atinge obiectivul privind reducerea amprentei de carbon până la finalul acestui an.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content