FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Profi închide definitiv unul dintre magazinele din județul Arad

Profi închide definitiv unul dintre magazinele din județul Arad

Conducerea companiei a decis închiderea definitivă a magazinului Profi din Păuliș, județul Arad, după ce autoritățile locale au dispus inițial suspendarea activității acestuia timp de 15 zile pe baza unei bănuieli potrivit căreia unul dintre angajați ar putea fi purtător de Sars-Cov-2. Conducerea Profi neagă acuzația, dar va renunța definitiv la locația din Păuliș.

„Decizia primăriei Păuliș este arbitrară, fără nicio dovadă și fără a lua în considerare măsurile ferme pe care toate magazinele Profi le implementează pentru a preveni răspândirea bolii. Nu înțelegem de ce autoritățile locale nu respectă măsurile bine documentate elaborate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în consultare cu experți internaționali și români de top și, în schimb, iau decizii locale neinformate, din cauza cărora afacerile devin inoperabile. Firma noastră respectă legea, așa că am închis magazinul, dar pentru a ne proteja angajații și afacerile, am decis să îl închidem definitiv”, a declarat Pawel Musial, Director General Profi.

Nu este singura nemulțumire pe care reprezentanții retailerului o au la adresa administrațiilor locale. „Unele primării au decis ca doar 3-4 persoane să aibă voie simultan într-un magazin, considerând în mod eronat dimensiunea unui magazin Profi ca fiind similară cu cea a micilor chioșcuri familiale din localitate, unde distanțarea socială nu este posibilă”, susțin reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.

În plus, autoritățile unei alte localități, neștiind că după o dezinfecție totală, oamenii nu pot intra în magazinul respectiv decât după trei-patru ore pentru a evita intoxicarea, au cerut ca în fiecare zi magazinele să se fie dezinfectate total de câte trei ori. Aplicarea acestei măsuri fie duce la închiderea magazinelor, fie pune în pericol grav sănătatea oamenilor.

Potrivit comunicatului de presă, nu este exclusă nici închiderea altor magazine dacă deciziile autorităților locale vor bloca activitatea. „Derularea unei afaceri cu 20.000 de angajați în peste 1200 de magazine aflate în mai mult de 550 de localități, așa cum este în cazul rețelei Profi, necesită disciplină, iar acest lucru nu poate fi realizat decât dacă există un singur set de legi în vigoare. Până când poate se va ajunge la o astfel de soluție, Profi va continua să acționeze pentru a-și proteja clienții, angajații și afacerea, și dacă va fi nevoie își va închide și alte magazine”, concluzionează conducerea companiei.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content