FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Profi adaugă încă 16 locații pe harta expansiunii

Profi adaugă încă 16 locații pe harta expansiunii

Rețeaua Profi se apropie de pragul de 1.450 de locații la nivel național după ce în luna februarie a deschis alte 16 unități comerciale, iar în luna ianuarie a inaugurat 15 magazine.

Dintre magazinele inaugurate în luna februarie, zece au fost în formatul City, magazinele urbane cu suprafețe de vânzare cuprinse între 79 și 270 de metri pătrați. Cele mai multe astfel de locații au fost deschise în orașe precum București, Cluj-Napoca, Constanța, inclusiv Brașov.

Alte patru inaugurări au vizat formatele Loco, iar luna trecută au apărut pe harta expansiunii Profi și două formate Standard.

În timp ce în cazul formatului Loco cel mai mare astfel de supermarket, deschis în comuna Ulmeni din județul Călărași, pe strada Șoșeaua Olteniței, nr. 263, are o suprafață de vânzare de 315 metri pătrați, când vine vorba despre formatul standard, cea mai mare suprafață de vânzare inaugurată în luna februarie s-a ridicat la 338 de metri pătrați.

De altfel, supermarketurile standard din rețeaua Profi sunt magazinele cu cea mai mare suprafață din portofoliul retailerului și cu cel mai mare număr de produse disponibile în sortimentație.

Retailerul Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 8,83 miliarde de lei (1,8 mld. euro) față de 7,26 miliarde de lei în 2019.

Numai anul trecut, retailerul a pus pe harta expansiunii 235 de noi locații și a remodelat alte două, la Ploiești și Craiova, sub conceptul care în interiorul companiei poartă numele Monaco.

Planurile companiei vizează o expansiune accelerată în următorii trei ani, ceea ce presupune inaugurarea a peste 1.300 de magazine până în 2024. Potrivit datelor comunicate de retailer, în 2024, pe teritoriul României ar urma să funcționeze 2.561 de magazine Profi, în cele patru formate deja comunicate, cel mai nou dintre ele, Profi Go, urmând să fie inaugurat luna următoare la Timișoara.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content