FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Produsele din tutun, cele mai exportate produse din categoria lor în 2020

Produsele din tutun, cele mai exportate produse din categoria lor în 2020

Țigările au înclinat balanța comercială în favoarea României cu 1 miliard de euro în 2020 în condițiile în care valoarea exporturilor de țigări o depășește pe cea a grâului sau porumbului.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, valoarea totală a exporturilor de produse din tutun prelucrat, adică țigarete și produse din tutun încălzit, a fost de 1,37 miliarde de euro în anul 2020, cu 45% mai mult decât anul precedent. În același timp, valoarea exporturilor de grâu s-a ridicat la 845 de milioane de euro, iar în cazul porumbului suma cumulată a fost de 1,1 miliarde de euro. Această diferență este cu atât mai semnificativă cu cât țigările sunt produse finite, în timp ce cerealele sunt exportate ca materie primă.

British American Tobacco, cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, trimite la export aproximativ 60% din volumele produse la Ploiești, unde se află a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului.

„Acest lucru a fost posibil datorită investițiilor constante din ultimii ani, care au depășit pragul de 500 de milioane de euro și care ne-au permis să ne dublăm capacitatea de producție în ultimii ani”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice British American Tobacco.

În România, British American Tobacco este unul dintre cei mai mari investitori, cu o contribuție anuală la bugetul de stat de circa 2 miliarde de euro sub forma accizelor și taxelor. Compania angajează peste 3.000 de oameni și susține alte locuri de muncă prin lanțul său de furnizare și distribuție.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content