FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Producția de ulei de măsline din Italia a scăzut cu peste 25%

Producția de ulei de măsline din Italia a scăzut cu peste 25%

Italia va produce cu 26% mai puțin ulei de măsline decât în 2019, potrivit datelor Confagricultura citate de ESM Magazine.

În aceeași situație se află și alți mari producători de ulei de măsline, precum Portugalia și Grecia, care estimează scăderi în volum de 35%, respectiv 25%.

Lucrurile stau mult mai bine în Spania, care își va consolida prezența de lider de piață printr-o creștere cu 27% a producției. Grație acestui rezultat, întreg sectorul european va încheia anul cu un plus de 5%.

Italia, cu o suprafață cultivabilă de peste un milion de hectare destinată măslinilor, ar urma să producă anul acesta 270.000 de tone de ulei de măsline, cea mai mare scădere înregistrându-se în regiunea Puglia. Potrivit Confagricultura, jumătatea din uleiul de măsline exportat de Italia are ca destinație Statele Unite, Germania, Japonia și Franța.

Deși Italia este al doilea producător de ulei de măsline la nivel global, prețurile practicate sunt cu aproape 60% mai mari decât cele ale liderului Spania. Prin urmare, industria locală se confruntă cu o competiție din ce în ce mai puternică din partea statelor europene care oferă produse similare la prețuri mult mai mici. Asociațiile italiene de producători au avertizat că este nevoie de o serie de politici promoționale prin care să se crească cererea de ulei de măsline extra virgin atât în interiorul Italiei, cât și pe alte piețe externe.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content