FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Producătorul de vinuri Crama La Salina a listat prima sa emisiune de obligațiuni la BVB

Producătorul de vinuri Crama La Salina a listat prima sa emisiune de obligațiuni la BVB

Crama La Salina, producător de vin din Turda, cu o podgorie care se întinde pe 42 de hectare aflate pe Dealurile Durgău, într-o zonă cu tradiție milenară în viticultură, a listat prima sa emisiune de obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al Bursei de Valori București. Obligațiunile în valoare de două milioane de euro se tranzacționează sub simbolul bursier ISSA26E și au o maturitate de cinci ani, cu scadență la 10 decembrie 2026 și o rată a cuponului de 8% pe an, cu plata trimestrială.

„Odată cu listarea obligațiunilor noastre la bursă facem un pas înainte în direcția dezvoltării companiei noastre. Mulțumim investitorilor care au decis să învestească în obligațiunile ISSA26E și îi asiguram că noi credem în capacitatea noastră de a oferi vinuri de calitate într-o piață în continuă dezvoltare. De asemenea, vreau să mulțumesc echipei Crama La Salina pentru tot parcursul nostru de până acum, precum și echipei BRK Financial Group pentru suportul acordat pentru realizarea acestui proiect”, a declarat Maxim Ioan Ovidiu, Administrator Crama La Salina.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi utilizate pentru producția de vinuri și organizarea de evenimente de promovare și vânzare în proximitatea culturii de vie, precum și pentru extinderea cramei, realizarea de noi dotări, echiparea cu un laborator de analize și achiziții de materiale.


Citește și: Grup Șerban Holding se listează pe piața AeRO și atrage 13 mil. lei pentru dezvoltare


„Bursa de Valori București oferă soluții de finanțare pentru toate companiile românești aflate în diferite etape de dezvoltare, iar listarea primei emisiuni de obligațiuni a Cramei La Salina dovedește, încă o dată, acest lucru. Crama La Salina este al treilea producător de vin care debutează la bursă și al doilea de pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare. Ne bucurăm de fiecare dată când un antreprenor român este încrezător în mecanismele pieței de capital și accesează instrumentele financiare pe care le are la dispoziție”, adaugă Radu Hangă, Președinte al Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

„Am finalizat proiectul listării obligațiunilor emise de Crama La Salina, o companie cu o dezvoltare susținută încă de la înființare, și care a devenit un jucător cu o bună notorietate pe piața locală a vinului. Caracteristicile instrumentelor financiare emise (denominate în euro cu o rată a cuponului de 8%, plătibilă trimestrial) au atras interesul investitorilor în cadrul plasamentului privat, acesta fiind suprasubscris. Felicităm Crama La Salina pentru că a ales piața de capital ca modalitate de finanțare, iar în acest fel contribuie la creșterea numărului emitenților din acest sector”, explică Răzvan Raț, Director General Adjunct BRK Financial Group.

Crama La Salina a mai derulat în perioada 10 -17 decembrie 2021 un plasament privat de vânzare de obligațiuni, în cadrul căruia au participat 41 de investitori, dintre care 40 de persoane fizice și o persoană juridică. Compania a vândut 20.000 de obligațiuni garantate, neconvertibile, dematerializate, cu o valoare nominală a unei obligațiuni de 100 Euro.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content