FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Producătorul de microplante Ultragreens se extinde în Bulgaria

Producătorul de microplante Ultragreens se extinde în Bulgaria

Ultragreens, producătorul de microplante lansat de antreprenorul roman Cristian Tudor, și-a făcut debutul oficial în Sofia prin lansarea primelor două Microsere în magazinele Kaufland Bulgaria și pregătește deschiderea unui Green Hub în capitala Bulgariei.

Acesta este primul pas făcut de Ultragreens în strategia sa de extindere în regiune. În plus, Ultragreens deschide un birou în Sofia și îl numește Country Manager pe antreprenorul local Eugene Semionov. Acesta a deținut anterior funcții de management și coordonare regională pentru companii importante din domeniul financiar (Managing Director e-Pay Bulgaria, Country Manager KIWI Bulgaria) și FMCG (Sales Manager CIS Countries & Baltics pentru Smart Organic, producător și distribuitor de alimente organice).

Produsele Ultragreens vor fi cultivate inițial în Bulgaria direct în unități de tip Microseră, care au nevoie de 1,7 mp de spațiu la sol. Consumatorii bulgari vor beneficia de aceeași gamă de plante precum: microplante, plante aromatice, salate baby și vlăstari.

“Pentru noi extinderea în Bulgaria este un pas foarte important prin care ne declarăm planurile de creștere în spațiul CEE, dar și angajamentul pentru un viitor mai sănătos și social responsabil. Suntem entuziasmați să aducem în Bulgaria tot know-how-ul nostru și ne propunem să democratizăm accesul la hrană ultranutritivă, ultrafresh, crescută local și fără chimicale, de care oamenii pot beneficia în fiecare zi din an”, declară Cristian Tudor, Fondator și CEO Ultragreens.

În următoarele 4 luni, Ultragreens intenționează să extindă numărul de Microsere în mai multe magazine Kaufland, să înființeze primul Vertical Farming Green Hub pe teritoriul Bulgariei, cu o producție de peste 1.250 mp și să acopere 100% din rețeaua de retail Kaufland și alte magazine locale.

De asemenea, până la finalul anului, Ultragreens a planificat și lansarea celei mai mari sere verticale din Europa, în Tătărani, județul Prahova. Investiția de aproape 2 milioane de euro este realizată în colaborare cu Eisberg, liderul pieței din România pe partea de procesare de salate, parte a grupului elvețian Bell Food.

Produsele Ultragreens, cunoscute anterior ca Microgreens România, se găsesc în lanțurile de retail (Kaufland, Carrefour, Auchan, Cora, O’fresh), cash & carry (Metro și Selgros), pe platformele de delivery online Freshful by eMAG, Sezamo, cât și în peste 1.000 de locații HoReCa.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content