FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Producătorul de carne de pasăre Safir oprește activitatea pentru două săptămâni

Producătorul de carne de pasăre Safir oprește activitatea pentru două săptămâni

Grupul Safir anunță că activitatea abatorului este oprită până la începutul lunii august din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus confirmate în rândul angajaților.

Compania din Vaslui anunță că „decizia de oprire a activității este una cu impact major asupra firmei, dar a fost considerată necesară pentru creșterea siguranței la locul de muncă și reducerea nivelului de stres al angajaților.”

Producătorul de carne spune că primele trei cazuri au fost confirmate în rândul angajaților din abator, fiind vorba de persoane de pe trasee externe care prezentau simptomatologie, prin urmare a fost luată decizia de a testa toți angajații de pe respectivele trasee, dar și zona de lucru a acestora. În urma testelor, 59 de persoane care lucrează pe linia de producție au fost testate pozitiv.

În privința rețelei de magazine proprii, Safir anunță că acestea sunt monitorizate permanent și dezinfectate cel puțin o dată pe oră.

Grupul de firme Safir deține în județul Vaslui o fermă de creștere a păsărilor, respectiv două ferme în județul Botoșani, un abator, o fabrică de făinuri proteice, o fabrică de nutrețuri combinate precum și propria rețea de distribuție.

Lansată în urmă cu 29 de ani, compania a atins în 2018 afaceri de peste 161 de milioane de lei și un profit net de peste 5 milioane de lei. Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul Finanțelor, grupul are aproape 400 de angajați.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content