FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Producătorul de carne Carmistin, afaceri cu 8,6% mai mari în 2017

Producătorul de carne Carmistin, afaceri cu 8,6% mai mari în 2017

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agro-alimentară locală, deținut de familia Paraschiv, a obținut în 2017 o majorare de 8,6% a cifrei de afaceri, până la 676,4 milionae lei (peste 148 milioane euro).
De asemenea, Carmistin a înregistrat în 2017 un profit din activitatea operaţională de 59,8 mil. lei, potrivit situațiilor financiare auditate de către KPMG. Aceasta reprezintă o creștere cu 31,5 % față de rezultatul înregistrat în 2016, de 45,5 mil. lei.

„Îmbunătățirea rezultatelor se datorează mai ales eficientizării proceselor de producție prin creșterea performanțelor tehnice, dar și reducerii costurilor. Putem spune, în acest moment, că fermierii români și România au evoluat foarte mult în ceea ce înseamnă productivitatea și soluțiile optime de creștere a animalelor, ceea ce face ca agricultura românească să fie una foarte competitivă la nivel european", spune Iustin Paraschiv, președintele Grupului Carmistin.

Toate cele trei linii de business principale ale grupului au avut creșteri substanțiale. Astfel, creșterea și abatorizarea puilor, cu o capacitate de 10 mil. pui/an, a avut un rezultat operațional de 22,2 mil. lei, în creștere cu 11,8% față de anul anterior, la o cifră de afaceri de 365,2 mil. lei. Până la finalul acestui an grupul va finaliza investițiile în 8 noi unități de producție, care vor duce la creșterea capacității de creștere și abatorizare până la 20 mil. pui/an. Și sectorul de creștere și abatorizare a porcinelor a avut o creștere considerabilă, la o cifră de afaceri de 148,5 mil. lei, obținând un profit operațional de 17,7 mil. lei, cu 48,7% mai mare decât în 2016. În ceea ce privește planurile de viitor, grupul și-a propus dublarea capacității de producție a cărnii de porc, de la 200.000 porcine/an, până la 400.000 porcine/an la finalul anului 2019, prin finalizarea investițiilor în două noi unități de producție.

Linia de agricultură, respectiv cultivarea cerealelor și producția de furaje, a adus un profit operațional de 16,45 mil. lei, o creștere de 77% față de 2016,  la  afaceri de 134 mil. lei.

Carmistin, grup din care fac parte companii precum Avicarvil, Avicarvil Foods, Avirom, Porcellino sau Pajo Agricultura și Pajo Holding, este un holding agricol integrat, operând un lanț ce pornește de la cultivarea pământului, creșterea animalelor, producția furajului și ajungând până la producția și comercializarea produselor din carne în cele peste 150 de magazine ale companiilor din grup.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content