FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Producătorul de bere artizanală Scorilo intră în Asociația Berarii României

Producătorul de bere artizanală Scorilo intră în Asociația Berarii României

Scorilo, producătorul de bere artizanală din Poiana Mărului (Caraș-Severin), s-a alăturat Asociației Berarii României începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Scorilo este al nouălea membru și al șaptelea producător de bere care devine parte din Asociația Berarii României, alături de Bergenbier, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries, Martens și Clinica de Bere. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania și Asociația Producătorilor de Hamei din România.

În anul 2021, primul an complet din punct de vedere financiar de la lansare, Scorilo a înregistrat o cifră de afaceri de peste 681.000 lei.

“Pentru 2022 ne dorim dublarea cifrei de afaceri prin extinderea zonelor în care vindem berea artizanală Scorilo. Ne vom concentra pe dezvoltarea rețelei de distribuție, pe consolidarea colaborărilor pe care le avem cu partenerii din zona cash and carry și inițierea unor parteneriate noi, dar și pe o listare mult mai puternică în zona HoReCa”, spune Mihai Schelean - Șomfelean, co-proprietar and berar la Fabrica de bere artizanală Scorilo.

Fabrica de bere Scorilo se află în localitatea Poiana Mărului, Caraș - Severin, în Munții Țarcu, la 600 de metri altitudine. Familia Șomfelean, care deține afacerea, produce beri artizanale, tip Lager (Blondă), IPA (arămie) și Weizen ("wheat"), realizate după rețete dezvoltate în colaborare cu maeștrii berari din Austria. Capacitatea de producție este de 300.000 de litri de bere anual, cu posibilitatea de a crește producția până la o capacitate maximă de 900.000 de litri pe an. Materia primă este importată din Austria, Slovenia și Germania. Valoarea inițială a investiției s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content