FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Producătorul Cocorico împrumută 15 mil. euro pentru dezvoltare

Producătorul Cocorico împrumută 15 mil. euro pentru dezvoltare

AAylex ONE, producătorul brandului Cocorico, a accesat o facilitate de credit sindicalizată, în valoare de 15 milioane euro, destinată finanțării activității curente și susținerii planurilor de dezvoltare ale companiei.

Instituțiile bancare implicate în tranzacție sunt OTP Bank România -  finanțator, agent de facilitate și de garanții, CEC Bank - finanțator și Exim Banca Românească -    finanțator și garant prin acordarea unei garanții de stat pentru întreaga facilitate.

„Obținerea acestei facilități reprezintă încă un pas semnificativ în continuarea consolidării și dezvoltării AAylex ONE. Prin intermediul acesteia, continuăm optimizarea fluxurilor de producție a operațiunilor existente, integrarea finală a firmelor cumpărate în ultimii 2 ani, precum și dezvoltarea operațiunilor existente. Colaborarea cu instituțiile financiare partenere evidențiază importanța parteneriatelor solide și a încrederii reciproce, în vederea susținerii industriei agro-alimentare românești. Mulțumim pentru suținerea partenerilor noștri  din domeniile financiar, bancar și legal și suntem încrezători în continuarea construirii unui model de business durabil și sustenabil’’, a declarat Cristian Bărbulescu, CEO AAylex ONE.

„Prin acest proiect contribuim în același timp la susținerea agriculturii și producției alimentare și suntem alături de AAylex ONE în procesul său de creștere durabilă, demonstrăm astfel angajamentul pentru consolidarea domeniului și capacitatea de a oferi produse adaptate pieței”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, OTP Bank România.

„Bank este unul dintre principalii finanțatori ai agriculturii românești, soldul creditelor crescând, la jumătatea acestui an, până la 4,66 miliarde de lei, în creștere cu 40% față de jumătatea anului trecut. Agricultura a avut cea mai mare creștere în portofoliul CEC Bank, ajungând al doilea domeniu finanțat de către bancă”, a declarat Laura Mihai, director Direcția Clienți Mari, CEC Bank.

„Angajamentul nostru este de a oferi producătorilor locali produse sau combinația potrivită de produse și servicii care să răspundă nevoilor lor reale și care să contribuie la atingerea unor randamente bune şi menţinerea competitivităţii, elemente esențiale pentru creșterea rezilienței sectorului agricol și alimentar”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească.

Cu peste 2.500 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 224 milioane de euro în 2022, AAylex ONE este un jucător de top din industria agro-alimentară din România, fiind totodată cel mai mare exportator de profil din România. Specializată pe producția și comercializarea complet integrată, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniul cărnii de pui de cea mai bună calitate, compania AAylex ONE este cunoscută prin marca sa de produse premium, Cocorico.

Activitatea companiei este integrată pe verticală și orizontală, chiar mai presus de directiva europeană ”de la fermă la furculiță”. În componența AAylex ONE se regăsesc stații de incubație și reproducție pentru a menține genetica naturală a puilor, fabrici de hrană naturală pentru pui, ferme de creștere pui, un abator ultra-modern, complet automatizat, precum și două fabrici pentru procesare.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content