FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Prețurile alimentelor continuă să crească

Prețurile alimentelor continuă să crească

Prețurile de consum au continuat să crească și în luna iunie, datele Institutului Național de Statistică indicând un avans de 3,3% doar în cazul mărfurilor alimentare comparat cu finalul anului trecut.

Pe lista celor mai importante scumpiri în cazul alimentelor intră legumele și conservele de legume (+ 9,02%), dar și uleiul comestibil a costat mai mult, datele INS arătând un plus de 11,69% în luna iunie față de finalul anului trecut. Mai mult au costat și produsele de morărit și panificație, fiind vorba de un procent de 2,59% în perioada analizată. La polul opus să află doar ouăle, cu o reducere de 4,6%.

Raportat doar la luna mai a acestui an, scumpirea medie calculată de INS în iunie pentru mărfurile alimentare a fost de 0,25%. Comparat însă cu aceeași lună a anului trecut (iunie 2021 vs iunie 2020), prețurile de consum în cazul mărfurile alimentare au crescut cu 2,17%. 

Cumulat, prețurile de consum în luna iunie 2021 comparativ cu luna mai 2021 au crescut cu 0,3%, cele mai mari scumpiri fiind trecute în dreptul mărfurilor nealimentare. Rata anuală a inflației în luna iunie 2021 comparativ cu luna iunie a anului trecut a fost de 3,9%, potrivit datelor INS.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content