FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Philip Morris investește 100 milioane dolari în Serbia

Philip Morris investește 100 milioane dolari în Serbia

Philip Morris International (PMI), unul dintre cei mai importanți producători de țigarete la nivel mondial, a anunțat o investiție de 100 de milioane de dolari într-o nouă linie de producție în fabrica sa de la Nis, Serbia, scrie Serbian Monitor.

Investiția va crea 200 de noi locuri de muncă și va susține businessul cu produse din tutun încălzit, produsele urmând să fie în principal exportate. În fabrica de la Nis erau produse până acum doar țigarete clasice.
Odată cu acest proiect, valoarea totală a investițiilor realizate de Philip Morris în Serbia va depăși un miliard de dolari.

Philip Morris România este afiliat al Philip Morris International, o companie care transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum. Viziunea companiei este de a înlocui țigările cu produse cu risc redus care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI, a fost lansat în România în octombrie 2015 și a crescut constant de la lansare. PMI a făcut investiții semnificative în fabrica din Otopeni – până la finalul anului 2023 investiția va depăși 600 de milioane de dolari – pentru a dezvolta capacități de producție a produselor din tutun încălzit, investiții care au transformat-o într-o fabrică de ultimă generație la nivel mondial.

La nivel mondial, doar opt fabrici produc consumabile pentru IQOS, dintre care trei se află în Uniunea Europeană. România este una dintre ele, alături de fabricile din Italia și din Grecia. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde de dolari pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum. În 30 iunie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 70 de piețe (excluzând Rusia și Ucraina).

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content