FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Philip Morris International anunță achiziția Fertin Pharma

Philip Morris International anunță achiziția Fertin Pharma

Philip Morris International (PMI) anunță că a încheiat un acord de achiziționare a Fertin Pharma A/S (Fertin Pharma) la o valoare a companiei de 820 milioane dolari. Fertin Pharma este lider în dezvoltarea și fabricarea de produse farmaceutice și de well-being inovatoare bazate pe sisteme de administrare orală și intra-orală. 

„Achiziția Fertin Pharma va fi un pas important pe drumul nostru către un viitor fără fum – această achiziție vine în completarea portofoliului nostru de produse fără fum, în special prin produse moderne cu administrare orală, și accelerează progresul nostru în dezvoltarea produselor «dincolo de nicotină»”, a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer, Philip Morris International. „Atât PMI, cât și Fertin împărtășesc un angajament comun față de știință și inovații bazate pe feedbackul consumatorilor, cu scopul de a le oferi o viață mai bună, de aceea mă bucur că am ajuns la acest acord. Portofoliul divers de tehnologii al Fertin, pachetul de activități în continuă evoluție și expertiza de talie mondială vor îmbunătăți procesele și capabilitățile noastre de inovare. Astfel vom genera viteza și amploarea necesare segmentului de produse cu administrare orală pentru a veni în sprijinul obiectivelor stabilite pentru anul 2025 ca peste 50% din veniturile noastre nete să fie generate din produse fără fum și cel puțin 1 miliard dolari din produse «dincolo de nicotină».

Fertin Pharma este o companie cu capital privat cu peste 850 de angajați și operațiuni în Danemarca, Canada și India. Compania este lider în dezvoltarea și producția prin contract (CDMO), specializată în cercetarea, dezvoltarea și producția de gume, pliculețe, tablete solubile și alte sisteme orale solide pentru administrarea de ingrediente active, inclusiv nicotina, segment în care este producător major de soluții pentru terapia de substituție a nicotinei (NRT). În 2020, Fertin Pharma a generat venituri nete de 160 milioane dolari. Valoarea tranzacției reprezintă de aproximativ 15 ori valoarea EBITDA3 înregistrată de Fertin Pharma în 2020.

Fertin Pharma este deținută în prezent de organizația globală de investiții EQT și de Bagger-Sørensen & Co. După finalizarea achiziției, Fertin Pharma va deveni o subsidiară deținută în totalitate de PMI. PMI va finanța tranzacția cu fonduri existente și estimează că aceasta va fi finalizată în al patrulea trimestru al 2021, în funcție de aprobările obținute de la autoritățile de reglementare relevante. PMI se așteaptă ca impactul achiziției asupra rezultatului ajustat diluat pe acțiune pentru întregul exercițiu financiar 2021 să fie nesemnificativ.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content