FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Peste 10.000 de tone de legume românești livrate de Cooperativa Țara Mea în acest sezon

Peste 10.000 de tone de legume românești livrate de Cooperativa Țara Mea în acest sezon

Cooperativa Țara Mea anunță că a livrat legume românești în valoarea de peste 2 milioane de euro în acest sezon, adică echivalentul a peste 10 mii de tone de roșii, castraveți, ardei și ceapă. Cooperativa susține, totodată, că în această toamnă va continua să livreze în jur de 1.200 de tone de rădăcinoase și cartofi lunar.

Sunt legume care provin de la trei sute de producători care fac parte din programul „Legume românești” susținut de Țara Mea, bazat pe producția controlată, iar suprafața cultivată se ridică la 600 de hectare de teren.

„Producția controlată nu are rolul de a condiționa producătorii locali, ci dimpotrivă, de a înlesni comunicarea dintre aceștia, precum și dintre ei și marile lanțuri de magazine, astfel încât să nu fie irosite produse și resurse. Este evident că, dacă întreaga țară produce tomate în aceeași săptămână, acestea nu vor putea fi vândute sau că, dacă nu pot răspunde la 2-3 comenzi diferite, vor obliga hypermarketul să importe”, susține Florin Burculescu, Președintele Cooperativei Țara Mea.

Planul producătorilor locali presupune identificarea, stocarea și înmulțirea semințelor din soiuri autentice românești, încurajarea producției în bazinele legumicole tradiționale ale României, precum și asigurarea suportului juridic și consiliere pentru înființarea de noi cooperative, mai mici, care să asigure în timp independența producătorilor locali.

Mai mult, Cooperativa Țara Mea pregătește și o platformă dedicată legumelor românești, un instrument online care va asigura contactul direct între fermierii locali și hypermarketuri, fără intermediari, cu scopul anunțat de a reduce la jumătate importurile de legume la nivel național.

Cooperativa Țara Mea are peste o mie de fermieri membri care se ocupă de la cultivarea legumelor până la procesarea lactatelor, producția de carne de porc și pasăre, produse finite și băcănie.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content