FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Performanțele Ahold Delhaize în România, influențate de pandemie

Performanțele Ahold Delhaize în România, influențate de pandemie

Într-un interviu acordat ziarului olandez Het Parool, citat de IGD, Wouter Kolk, șeful grupului Ahold Delhaize pentru Europa și Indonezia, a detaliat performanțele retailerului în perioada pandemiei de COVID-19.

Managerul a subliniat că efectele pandemiei asupra vânzărilor au fost în general pozitive, pe fondul unei cereri în creștere, dar a arătat că nu toate țările au performat la fel. În timp ce vânzările online în cele două zone s-au majorat cu 60%, afacerile grupului în unele țări au fost influențate negativ.

Veniturile Ahold Delhaize în România au scăzut, în contextul în care magazinele Mega Image sunt prezente doar în marile orașe, iar numărul consumatorilor care lucrează de acasă s-a majorat semnificativ în această perioadă, studenții au urmat cursuri online și persoanele care dețineau proprietăți la țară s-au relocat acolo. Scăderea traficului în interiorul localităților, dar și între orașe a fost vizibilă și în Olanda, unde retailerul este prezent cu brandul Albert Heijn, magazinele din stațiile de tren înregistrând performanțe mai mici decât de obicei. Pe de altă parte, operațiunile din Grecia au fost influențate de scăderea numărului de turiști.

Wouter Kolk a mai precizat că a fost preocupat până acum de succesul individual al fiecărui brand din portofoliul Ahold Delhaize, strategie care a funcționat în trecut. Dar, pentru a concura cu companii ca Lidl și Amazon, pe viitor brandurile din grup trebuie să colaboreze pentru a dezvolta împreună noi produse și servicii.

În România, Ahold Delhaize deține peste 800 de magazine. Retailerul a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 6,65 miliarde de lei și un profit net de 272,6 milioane de lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content