FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > PepsiCo vrea să folosească energie electrică provenită 100% din surse regenerabile

PepsiCo vrea să folosească energie electrică provenită 100% din surse regenerabile

PepsiCo Inc. vizează trecerea la energia electrică produsă din surse regenerabile în proporție de 100% pentru toate operațiunile deținute și controlate de companie la nivel global. Termenul pentru întreaga companie și operațiunile controlate direct este 2030, iar pentru operațiunile terților, 2040. Având în vedere dimensiunea afacerilor PepsiCo la nivel global, 2,5 milioane de tone metrice de emisii de gaze cu efect de seră (GES) ar putea dispărea până în 2040 odată cu această tranziție, echivalentul dispariției de pe drumurile publice a jumătate de million de mașini într-un an. Acest anunț are la bază eforturile globale ale companiei de a crește utilizarea surselor regenerabile de energie și trecerea anunțată la începutul acestui an la energia electrică din surse regenerabile în SUA, cea mai mare piață pe care activează compania.

„Având în vedere că efectele devastatoare ale schimbărilor climatice sunt resimțite în întreaga lume și că industria alimentară este supusă unor presiuni semnificative la nivel global, este necesar să acționăm rapid”, a spus Jim Andrew, Chief Sustainability Officer, PepsiCo. „Știm cât de mare este responsabilitatea care vine odată cu dimensiunea și amploarea afacerilor noastre, așa că trecerea operațiunilor globale ale PepsiCo la utilizarea energiei electrice în proporție de 100% din surse regenerabile este pasul corect și cu un impact semnificativ în procesul nostru de implementare a proiectelor de sustenabilitate”.

Compania a făcut progrese semnificative în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe întregul său lanț valoric – de la colaborarea cu fermierii pentru implementarea practicilor eficiente din punctul de vedere al emisiilor de carbon, prin Programul global de agricultură durabilă, până la operarea uneia dintre cele mai mari flote electrice din America de Nord.

În prezent, PepsiCo achiziționează energie electrică regenerabilă în 18 țări, dintre care nouă folosesc deja în proporție de 100% energie electrică din surse regenerabile. Odată cu trecerea din acest an la utilizarea acestui tip de energie în SUA, PepsiCo devine capabil să-și furnizeze până la sfârșitul anului 2020, 56% din necesarul de electricitate prin surse regenerabile la nivel global.

Odată cu acest anunț, PepsiCo se alătură RE100, o inițiativă condusă de Climate Group în parteneriat cu CDP (Carbon Disclosure Project), care reunește cele mai influente companii ale lumii care și-au asumat tranziția la energie electrică în proporție de 100% din surse regenerabile.

Pentru tranziția către energie electrică din surse regenerabile la nivel global, PepsiCo va apela la un portofoliu diversificat de soluții, inclusiv contracte de achiziție de energie care vor sprijini dezvoltarea de noi proiecte, cum ar fi fermele solare și eoliene din întreaga lume, precum și prin achiziția certificatelor de energie, care vor permite tranziția pe termen scurt către surse regenerabile în multe zone geografice. Compania va continua, de asemenea, să își extindă lista proiectelor eoliene și solare în fabricile sale din întreaga lume. La începutul acestui an, pe acoperișul sediului central al PepsiCo din Purchase, New York au fost instalate panouri de energie solară.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content