FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > PepsiCo investește peste 220 de milioane de euro într-o nouă fabrică în Polonia

PepsiCo investește peste 220 de milioane de euro într-o nouă fabrică în Polonia

Gigantul alimentar PepsiCo a anunțat o investiție de un miliard de zloți polonezi (221 de milioane de euro) într-o nouă fabrică în Polonia, a cincea unitate de producție din această țară. De această dată, PepsiCo spune că noua fabrică va fi cea mai mare și cea mai sustenabilă din Europa. 450 de noi locuri de muncă vor fi create în urma acestei investiții în regiune, iar producția va asigura atât cererea de pe piața internă, cât și exporturile în peste 20 de țări la nivel european.

Noul proiect va fi dezvoltat în etape, construcția completă urmând să fie finalizată până în 2025. Fabrica va avea capacitatea necesară de producție pentru a răspunde cererii în creștere pentru produsele din portofoliul companiei.

„Operăm și investim în Polonia de 30 de ani. Este un hub central excelent deoarece businessul PepsiCo crește în Europa Centrală și de Est. Dar creșterea trebuie să fie durabilă. Vrem ca fabricile noastre să fie cele mai «verzi», nu numai în Europa, ci și în întreaga lume. La Sroda Slaska regândim viitorul producției alimentare. Vrem să creăm o fabrică model de sustenabilitate în Europa”, declară Silviu Popovici, Chief Executive Officer PepsiCo Europa.

Potrivit anunțului făcut de companie, noua fabrică va fi construită pe un teren de 30 de hectare situat în Swiete, în apropierea Sroda Slaska, și va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon în zece ani de la inaugurare. De altfel, toate unitățile de producție pe care PepsiCo le are în Polonia utilizează deja electricitate 100% regenerabilă.

„Suntem mândri că noul proiect va folosi cele mai noi tehnologii ecologice. Folosim deja 100% energie eoliană pentru a alimenta toate cele patru fabrici existente și sediul central din Varșovia, plus panouri solare suplimentare amplasate pe anumite fabrici, cum e cea din Michrow, și la depozitul central din Mszczonow. Aceste inovații vor face noua fabrica neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2035 ”, spune Michał Jaszczyk, CEO PepsiCo Polonia.

În cazul noului proiect, pe lângă consumul redus de utilități, pentru că fabrica va fi complet independentă din punctul de vedere energetic datorită panourilor solare, inclusiv deșeurile de la cartofii folosiți în producție vor fi refolosite. Cojile rămase vor fi transformate în biomasă pentru a ajuta la alimentarea centralei și apoi vor fi transformate într-un îngrășământ cu conținut scăzut de carbon care va fi furnizat fermierilor pentru a ajuta la creșterea următoarei culturi dedicate companiei.

De altfel, culturile pentru noua fabrică vor fi furnizate de fermierii polonezi care lucrează în strânsă colaborare cu PepsiCo în cadrul programului de agricultură durabilă dezvoltat la nivel național. În prezent, PepsiCo obține anual peste 230.000 de tone de cartofi crescuți în mod sustenabil. Se preconizează că acest volum va crește cu 60.000 de tone pe an până în 2023 și, în plus, compania va iniția noi parteneriate pentru aprovizionarea cu porumb. Până în 2027, până la 30.000 de tone de porumb din culturi sustenabile ar urma să fie livrate pentru fabricarea sortimentelor Doritos.

În prezent, PepsiCo are 3.600 de angajați în Polonia și susține alte 15.000 de locuri de muncă pe întregul lanț de aprovizionare din această țară.

Sursă foto: pepsico.com
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content