FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > PepsiCo investește 159 mil. $ într-o nouă fabrică

PepsiCo investește 159 mil. $ într-o nouă fabrică

PepsiCo investește în extinderea producției pe categoria snackurilor sărate și anunță că a demarat lucrările pentru construirea unei noi fabrici în Novosibirsk, Rusia. Potrivit estimărilor, investiția totală în această unitate de producție se va ridica la aproximativ 159 de milioane de dolari.

Odată finalizată, noua unitate va fi a treia dedicată snackurilor sărate din cele peste 20 de fabrici pe care PepsiCo le are în Rusia.

Cu o capacitate de peste 60 de mii de tone, noua fabrică va produce și pâinea crocantă HrusTeam, iar primele două linii de producție sunt așteptate să fie operaționale până la sfârșitul anului viitor.

Extinderea producției se bazează pe implicarea fermierilor locali de cartofi în special pentru furnizarea materiei prime pentru chipsurile Lay’s. Potrivit reprezentanților PepsiCo citați de FoodBev Media, toată producția Lay’s se bazează pe cartofii cultivați de fermierii ruși. În Rusia, PepsiCo desfășoară un proiect de scară largă privind producția de cartofi, asigurându-le fermierilor de la sesiuni de pregătire la semințe și îngrășămintele necesare culturilor.

„În ciuda tuturor obstacolelor cauzate de pandemie, ne așteptăm să inaugurăm noua unitate de producție la timp. Noile instalații respectă principiile PepsiCo: vor fi eficiente din punct de vedere energetic și vor funcționa în deplină conformitate cu standardele noastre ecologice”, spune Neil Sturrock, Președintele PepsiCo Rusia, Belarus, Ucraina, Caucaz și Asia Centrală, citat de FoodBev Media.

Noua fabrică din Rusia ar urma să creeze în jur de 900 de noi locuri de muncă în regiunea Novosibirsk.

Pentru PepsiCo, divizia snackurilor sărate contribuie considerabil la creșterea veniturilor. De altfel, în cel de-al doilea trimestru al acestui an, deși divizia de băuturi s-a confruntat cu probleme, cea de snackuri a continuat să crească. În perioada menționată, vânzările PepsiCo s-au ridicat la valoarea de 15,95 miliarde de dolari, în scădere cu 3,1% față de perioada anterioară, dar peste așteptările analiștilor.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content