FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Pepsi, rezultate în creștere pe 2020 la nivel global

Pepsi, rezultate în creștere pe 2020 la nivel global

PepsiCo Inc a raportat rezultate pozitive pe trimestrul patru din anul trecut, finalizând 2020 cu cifre în creștere față de 2019.
 
Dacă la debutul crizei producătorul de băuturi răcoritoare și snackuri a asistat la o scădere dramatică a vânzărilor, în trimestrele trei și patru vânzările au revenit pe trend ascendent, susținute de divizia de snackuri.
 
La nivel global, veniturile nete pe trimestrul patru au marcat o creștere de 8,8%, până la 18,5 miliarde de euro, în timp ce rezultatele anuale au înregistrat o evoluție de 4,8%, până la 58 miliarde de euro. 
Dacă vorbim de Europa, în 2020 veniturile companiei s-au majorat cu 6%, iar profitul operațional s-a majorat cu 2%, reflectând o creștere organică a volumelor.
 
Reprezentanții producătorului mizează pe campania de vaccinare și prognozează pentru 2021 un avans de 5% al vânzărilor, care se va evidenția în a doua parte a anului. Pe de altă parte, ei sunt siguri că anumite tendințe de consum cauzate de pandemie – cum ar fi comerțul online, munca de acasă și preferința consumatorilor pentru branduri puternice -  vor fi vizibile și în acest an.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content