Pehart Grup inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș
Pehart Grup, unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est, inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș. Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră, inovative, cu un înalt nivel de performanță în ceea ce privește protejarea mediului, dar și a angajaților și clienților finali. Noua linie de producție din fabrica Pehart de la Sebeș a beneficiat de o investiție de peste 10 milioane de euro. În prezent, compania Pehart funcționează cu două fabrici, la Sebeș, județul Alba, și Dej, județul Cluj.
„Deschiderea unei noi linii de producție a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmărește mărirea capacității de producție pentru piața internă prin consolidarea poziției brandurilor proprii în marile lanțuri de magazine și creșterea constantă a calității produselor, iar pentru piața externă, prin extinderea pe noi piețe. De asemenea, linia de producție echipată cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătățirea produselor Pufina la nivel premium. Nu în ultimul rând, ne-am dorit să creștem și performanțele non-financiare ale companiei. Mai concret, vrem să impunem un trend de dezvoltare etic, manifestat pe de-o parte prin grijă față de mediu, iar pe de altă parte să investim în dezvoltarea unor comunități locale puternice, prin crearea unor noi locuri de muncă”, spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.
Linia de producție de la Sebeș folosește și tehnologii verzi, de ultimă oră, care mențin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producție scad. Totodată, folosește pentru gofrarea hârtiei o tehnologie utilizată mai puțin în domeniu – gofrarea cu ruloruri încălzite. Tehnologia inovatoare cu rulouri de gofrare încălzite crește rezistența, elasticitatea și puterea de absorbție a hârtiei și în același timp reprezintă o alternativă mai sustenabilă și economică a practicilor convenționale.
În mod tradițional, în procesul de prelucrare a hârtiei se folosesc adezivi, ceea ce poate aduce inconveniente ecologice și de natură operațională. Noua linie de producție folosește însă tehnologia Aquabond, care poate înlocui adezivii cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe. Astfel, se reduc timpul de producție, dar și costurile asociate cu mentenanța utilajelor. Această tehnologie garantează calitatea aderenței, eficiența este comparabilă cu cea a lipirii cu adeziv, iar costurile de producție sunt scăzute, prin reducerea adezivilor.
Mai mult, pentru o parte dintre produsele fabricate la Pehart Sebeș se vor folosi ambalaje dintr-o combinație de hârtie și material bioplastic. Pentru gama de produse Pufina Natura se apelează la soluții ecologice de ambalare. Acestea sunt nu doar reciclabile și biodegradabile, ci și la fel de versatile ca polietilena în ceea ce privește protecția produsului, opțiunile de ambalare, imprimabilitatea și rezistența la solicitările mecanice din timpul procesului de producție.
Cu o tradiție de aproape 185 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania). Pehart Grup deține Pufina, al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piața românească, Alint și Altess, dar asigură și producția pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanțurilor de retail. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role de hârtie mari destinate atât clienților industriali, cât și pentru consumul propriu. Totodată, Pehart este prima fabrică de produse din hârtie tissue care a introdus în România certificatul IFS-HPC, care certifică implementarea unui sistem pentru siguranța produsului.
Pehart produce 100.000 tone de hârtie tissue annual și are, după instalarea liniei de producție de la Sebeș, o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic și industrial este vândută în România. În ultimii 6 ani, compania a realizat investiții de 36,2 milioane de euro în fabrici și linii de producție moderne și inovatoare.