FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Orkla, o nouă tranzacție în Polonia

Orkla, o nouă tranzacție în Polonia

Grupul norvegian Orkla continuă strategia de divesting prin vânzarea Orkla Care Polonia către compania poloneză Bielenda Kosmetyki Naturalne Sp. z o. o. Spółka Komandytowa.

Reprezentanții grupului au descris tranzacția ca pe o ajustare a portofoliului și concentrarea operațiunilor din Polonia pe produse de curățenie, îngrijire personală, dar și pe cele din divizia de Health. Tranzacția dintre Orkla și Bielenda include brandurile Soraya și Dermika, împreună cu fabrica de la Radzymin și 145 de angajați.

CEO-ul Orkla Care, Atle Vidar Nagel Johansen, a afirmat că Bielenda va contribui la dezvoltarea unui business mai robust și mai focusat.

Bielenda este un business de familie lansat în 1990, fiind unul din liderii pieței poloneze de produse de frumusețe și îngrijire. Compania are un portofoliu de 400 de articole.

Tranzacția așteaptă aprobarea autorităților poloneze și va intra în vigoare la începutul acestui an. Cele două părți nu au dat detalii legate de prețul agreat.

Orkla Care este responsabilă de 20% din veniturile operaționale ale grupului Orkla, fiind organizată în șase unități de business. Principalele două unități divizii sunt Orkla Home&Personal Care și Orkla Health, care are un portofoliu de vitamine, suplimente alimentare, nutriție pentru sportivi și produse pentru controlul greutății.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content