FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Netopia Payments: Numărul tranzacțiilor online cu cardul, creștere de 50% în primele nouă luni ale anului

Netopia Payments: Numărul tranzacțiilor online cu cardul, creștere de 50% în primele nouă luni ale anului

Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, a înregistrat o creștere de 50% a numărului de tranzacții online cu cardul în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, în timp ce valoarea totală a acestora a crescut cu aprox. 55%. În intervalul de referință, compania a procesat în medie 1,4 milioane de tranzacții digitale lunar.

Netopia Payments a înrolat peste 3.000 de comercianți parteneri noi în primele nouă luni din 2021. Valoarea medie a tranzacțiilor cu cardul a fost de 240 lei, în creștere cu 15% comparativ cu intervalul similar de anul trecut.

În topul categoriilor de produse și servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăți electronice cu cardul în perioada ianuarie-septembrie au fost: utilitățile, retailul alimentar, IT&C, asigurări și mobilă. Conform datelor Netopia Payments, cea mai aglomerată lună din punctul de vedere al volumului de tranzacții procesate a fost luna iulie.

„Observăm de la an la an o creștere a numărului de tranzacții online cu cardul, ceea ce arată că din ce în ce mai mulți români înțeleg rapiditatea și simplitatea procesului și adoptă acest obicei pentru plățile de zi cu zi, fie că plătesc pentru cumpărături sau utilități. De asemenea, în cazul comenzilor online vedem și un ușor avans al procentului plăților online versus plățile ramburs, fapt pentru care până la finalul anului estimăm că procentul de creștere de 50% a numărului de tranzacții digitale se va menține”, a declarat Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments.

68% dintre plățile online sunt realizate de pe smartphone

Din datele companiei, 68% din totalul tranzacțiilor procesate în primele nouă luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, în timp ce doar 32% dintre clienții finali au ales desktop-ul. Cele mai multe dintre plățile online au fost efectuate de bărbați, în proporție de 56% din total.

În ceea ce privește topul regiunilor în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacții electronice în această perioadă, pe primul loc se află București cu o pondere de 36%, urmat de județele Cluj cu 10,5%, Timiș cu 8,5%, Brașov cu 6% și Iași cu 4%.

Netopia Payments este unul dintre cei mai mari jucători din piața locală a procesărilor de plăți digitale. Compania face parte din grupul de firme Netopia, înființat în anul 2003, ca răspuns la nevoia de inovație și de integrare a noilor tehnologii în domeniul plăților online și offline.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content