FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Nestlé România, creștere organică de 18,8% în 2023

Nestlé România, creștere organică de 18,8% în 2023

Nestlé România, parte a celei mai mari companii de produse alimentare și băuturi din lume, a înregistrat o creștere organică de 18,8% în 2023. La nivelul Grupului Nestlé, creșterea organică a atins 7,2%, cu pricing de 7,5% și o creștere internă reală (RIG) de -0,3%. Creșterea a fost extinsă în toate geografiile și categoriile. Vânzările totale raportate au fost de 93,0 miliarde CHF, o scădere de 1,5%.

„Într-un an plin de provocări și schimbări, Nestlé România a reușit o performanță remarcabilă, o creștere organică de 18,8% la nivelul întregului an. Această creștere se datorează echipei de peste 600 de profesioniști Nestlé, care au dat dovada de dedicare și implicare in fiecare zi”, declară Silvia Sticlea, Country Manager Nestlé România.

"Inflația fără precedent din ultimii doi ani a crescut presiunea asupra multor consumatori și a afectat cererea de produse alimentare și băuturi. Privind către anul 2024, ne concentrăm pe creșterea volumului și mixului cu sprijin sporit pentru branduri, în timp ce îmbunătățim valoarea pentru consumatori prin inovație și renovare, calitate premium, accesibilitate și opțiuni mai nutritive. Suntem încrezători că avem strategia, portofoliul și resursele potrivite pentru a atinge obiectivele noastre pentru anul 2025”, a explicat Mark Schneider, Nestlé CEO.

Creșterea organică a fost de 7,2%. Pricingul a fost 7,5%, reflectând creșterea costurilor din ultimii doi ani. RIG a fost de -0,3%, creșterea fiind afectată de cererea consumatorilor, constrângerile legate de capacitate și o perturbare temporară a aprovizionării cu vitamine, minerale și suplimente în a doua jumătate a anului. După cum era de așteptat, RIG a devenit pozitiv atât în trimestrul al patrulea, cât și în a doua jumătate a anului, beneficiind de optimizarea portofoliului, îmbunătățirea nivelurilor de servicii pentru clienți și sprijinul sporit pentru branduri. Creșterea a fost extinsă pe majoritatea zonelor geografice și a categoriilor. În piețele dezvoltate, creșterea organică a fost de 6,4%, condusă de prețuri cu un RIG negativ. În piețele emergente, creșterea organică a fost de 8,4%, stimulată de prețuri și un RIG pozitiv.

Rezultate Nestlé la nivelul Zonei Europa

În Europa, creșterea organică a Nestlé a fost de 8,2%, pricing de 10,6%. RIG a fost de -2,4%, reflectând elasticitatea cererii și constrângerile de capacitate. Vânzările raportate în Zona Europei au înregistrat o scădere de 0,2%, ajungând la 19,1 miliarde CHF. Creșterea în Zona Europei a fost susținută de pricing, dezvoltarea puternică a vânzărilor pentru comerțul electronic și continuarea momentului favorabil pentru canalele out-of-home. Zona a înregistrat câștiguri de cotă de piață în segmentul hranei pentru animale de companie și mâncare pentru bebeluși.

După categorii de produse, principalul contribuitor la creștere a fost Purina PetCare, datorită ofertelor diferite în cadrul mărcilor premium Felix, Gourmet și Purina ONE. Cafeaua a înregistrat o creștere de o cifră, condusă de produsele Nescafé solubile și Ready to Drink. Dulciurile au înregistrat o creștere semnificativă de o cifră, cu câștiguri continue de cotă de piață pentru KitKat. Nestlé Professional a înregistrat o creștere de două cifre, condusă de băuturi. Mâncarea pentru bebeluși a înregistrat o creștere mare de o cifră, bazată pe momentul favorabil continuu pentru formulele premium pentru sugari, în special NAN. Produsele alimentare au înregistrat o creștere medie de o cifră, cu dezvoltări solide ale vânzărilor pentru Maggi.

Pentru anul 2024, compania se așteaptă la o creștere organică a vânzărilor de aproximativ 4%. Obiectivele pe termen mediu pentru 2025 sunt pe deplin confirmate: o creștere organică a vânzărilor de o cifră.

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, iar cei peste 300.000 de angajați sunt dedicați scopului Nestlé de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Nestlé oferă un portofoliu larg de produse și servicii pentru oameni și animale de companie, pentru tot parcursul vieții. Cele peste 2000 de brand-uri ale Nestlé includ nume emblematice precum NESCAFÉ®, Nespresso®, Maggi® și Nesquik. Performanța companiei este susținută de strategia Nutrition, Health and Wellness. Sediul principal al Nestlé se află în Vevey, Elveția, unde compania a fost fondată în urmă cu mai bine de 150 de ani. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content