FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Nestlé răscumpără acţiuni în valoare de 8,8 miliarde dolari

Nestlé răscumpără acţiuni în valoare de 8,8 miliarde dolari

Nestlé, cel mai mare producător alimentar din lume, intenţionează să investească 8,8 miliarde dolari în prima răscumpărare de acţiuni din ultimii trei ani, pe fondul creşterii încasărilor care au depăşit estimările analiştilor, scrie esmmagazine.com.

Încasările în perioada ianuarie-iunie 2014 au crescut cu 4,7% excluzând achiziţiile, vânzările de active şi fluctuaţiile valutare, în timp ce analiştii estimau un avans de 4,5%. Răscumpărarea acţiunilor va începe anul acesta şi va continua în 2015.

Nestlé şi-a depăşit rivalii pe pieţele din Europa, în special companiile Unilever şi Danone, în ceea ce priveşte creşterea vânzărilor şi pune distanţă între aceste companii prin returnarea de cash către acţionari, prin intermediul răscumpărării de acţiuni. Fondurile pentru acest proces vin din vânzarea unei părţi din producătorul de cosmetice L'Oreal, care va creşte profitul din a doua jumătate a anului cu 8,08 miliarde dolari.
Pentru 2014, compania elveţiană se aşteaptă la o creştere a veniturilor cu 5%, estimând că rezultatele financiare din semestrul doi vor fi mai solide decât cele din primele şase luni ale anului. Profitul net în perioada ianuarie-iunie 2014 a scăzut la 5,02 miliarde dolari, în timp ce analiştii estimau un câştig de 5,47 miliarde dolari.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content