FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Nestlé investește aproape 3 mld. euro pentru a reduce impactul activității sale asupra mediului

Nestlé investește aproape 3 mld. euro pentru a reduce impactul activității sale asupra mediului

Planurile gigantului alimentar de a folosi energie electrică 100% regenerabilă până în 2025 și de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră la jumătate până în 2030 sunt bazate pe un program de investiții estimat la aproape trei miliarde de euro în următorii cinci ani.

Sunt printre primii pași făcuți de Nestlé pentru că, la nivel global, targetul companiei este să anuleze gazele cu efect de seră generate de activitatea sa până în 2050.

Datele publicate de Nestlé arată că, în 2018, procesul de producție la nivel global a generat 92 de milioane de tone de gaze cu efect de seră.

Pentru a-și atinge obiectivul ambițios, gigantul elvețian va colabora cu fermierii și furnizorii pentru a promova practicile agricole regenerative, cum ar fi restabilirea „sănătății” solului, susținând că se așteaptă ca până în 2030, dintre ingredientele folosite, peste 14 milioane de tone să provină de la fermieri care folosesc tehnici prietenoase cu mediul.

„Cum aproape două treimi dintre emisiile generate de activitatea noastră provin din agricultură, este clar că agricultura regenerativă și reîmpădurirea sunt punctele centrale ale drumului nostru către emisii zero. Aceste eforturi vor reduce emisiile și vom îmbunătăți biodiversitatea la scară largă. Vom continua, de asemenea, să eliminăm emisiile cu efect de seră din operațiunile noastre și să îmbunătățim portofoliul de produse”, a declarat Magdi Batato, Executive Vice President și Head of Operations Nestlé.

În cazul reîmpăduririlor despre care vorbește vicepreședintele executiv, compania s-a angajat să planteze în zonele de unde își asigură ingredientele, cum ar fi uleiul de palmier, câte 20 de milioane de copaci în fiecare an pentru următorii zece ani.

Iar în privința brandurilor, compania vrea să crească numărul de mărci „neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon”, în special prin extinderea gamei plant based.

„Abordarea schimbărilor climatice nu poate aștepta și nici noi. Este imperativ pentru succesul pe termen lung al afacerii noastre. Avem o ocazie unică de a lua măsuri în privința schimbărilor climatice pentru că operăm în aproape fiecare țară din lume și avem tabloul complet pentru a face diferența”, susține Mark Schneider, CEO Nestlé.

Din 2010 și până în prezent, Nestlé a redus emisiile de gaze cu efect de seră (GES) cu peste 30% per tona de produs. În același timp, la nivel global, Nestlé derulează peste 500 proiecte de economisire a apei în fabricile sale, economisind 3,7 milioane metri cubi de apă pe an, echivalentul a 1.500 de bazine olimpice de înot.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content