FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Morrisons impune din nou restricții privind achizițiile de gel igienizant și hârtie igienică

Morrisons impune din nou restricții privind achizițiile de gel igienizant și hârtie igienică

În contextul evoluțiilor cazurilor de Covid-19 pe teritoriul Marii Britanii, retailerii au reînceput să introducă restricții în privința produselor de bază. 

Potrivit The Grocer, Morrisons a decis să impună din nou limite în cazul produselor de bază pe fondul semnalelor privind cumpărăturile bazate pe panică. Deși reprezentanții rețelei au comunicat în repetate rânduri că aprovizionarea se poate face în condiții normale, britanicii au reînceput să facă stocuri.

În luna martie, după declanșarea pandemiei, retailerii din Marea Britanie au limitat achizițiile inclusiv în cazul produselor alimentare și băuturilor din cauza clienților care cumpărau mai mult decât aveau nevoie. Acum, pe măsură ce autoritățile de la Londra au impus noi restricții din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, retailerii se tem ca situația din martie să nu se repete.

„Introducem o limită pentru un număr mic de produse cheie, cum ar fi hârtia igienică și dezinfectantul. Nivelul stocurilor noastre este bun, dar vrem să ne asigurăm că acestea sunt disponibile pentru toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Morrisons pentru The Grocer.

Și Aldi și-a asigurat clienții că stocurile de produse sunt suficiente într-un mod inedit. Giles Hurley, CEO Aldi Marea Britanie și Irlanda, a trimis la începutul acestei săptămâni un e-mail adresat clienților prin care îi anunța că situația privind aprovizionarea magazinelor este sub control și îi ruga să nu revină la comportamentul de consum din luna martie. 

„Aș dori să vă asigur că magazinele noastre sunt foarte bine aprovizionate și vă cer să continuați să cumpărați responsabil. Nu este nevoie să cumperi mai mult decât de obicei”, stă scris în e-mailul trimis clienților Aldi de către CEO-ul companiei.

Conducerea lanțului de magazine Tesco a subliniat, de asemenea, necesitatea unor cumpărături responsabile care să reducă inclusiv risipa de alimente. Directorul Executiv, Dave Lewis, susține că stocarea produselor de bază nu este necesară deoarece nu sunt probleme pe lanțul de aprovizionare.

„Mesajul ar fi unul de reasigurare. Cred că britanicii au văzut cum a reacționat industria alimentară la începutul pandemiei și au înțeles că aprovizionarea nu va fi întreruptă”, spune Dave Lewis, citat de The Grocer.

Potrivit consultantului britanic pe probleme științifice, Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri suplimentare de siguranță. De altfel, în fața numărului mare de cazuri zilnice, autoritățile britanice pregătesc noi restricții, inclusiv în privința deplasărilor persoanelor.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content