FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Misavan, afaceri de peste 100 de milioane de lei în 2020

Misavan, afaceri de peste 100 de milioane de lei în 2020

Producător și distribuitor român de produse de curățenie și dezinfecție, Misavan a înregistrat anul trecut o creștere cu peste 20% a volumului de vânzări, fiind al cincilea an consecutiv de creștere constantă. În 2020, compania din Iași a înregistrat o cifră de afaceri de 101,4 milioane de lei, față de 78,9 cât a fost suma aferentă anului 2019.

Portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de produse și soluții complete de curățenie și dezinfecție, iar cele mai cunoscute și comercializate sunt cele din gama premium Dr. Stephan.

Lansate inițial pentru uz profesional, targetul fiind afacerile din domeniul HoReCa, office, medical, industrie și auto, produsele Dr. Stephan au fost adaptate în ultimii ani pentru retail și consumatorii casnici. În ultimul an, cele mai căutate produse din gama Dr. Stephan au fost Aseptic Gel (dezinfectant pentru mâini), Descol-75 (spray dezinfectant hidroalcoolic pentru suprafețe multiple) și Fresc (dezinfectant pentru pardoseli și suprafețe).

„Pentru unii jucători din piață, declanșarea pandemiei în martie 2020 a dublat sau triplat volumele de vânzări comparativ cu anul 2019. Noi am fost obligați să ne adaptăm rapid și să compensăm pierderile suferite pe piața B2B (prin închiderea restaurantelor, hotelurilor și a spațiilor de birouri).

Decizia de a adapta produsele noastre și a le face accesibile consumatorilor casnici a echilibrat balanța comercială și s-a dovedit a fi una bună, dovedindu-și eficiența anul trecut. Astfel, ne-am menținut și în condiții de pandemie trendul ascendent, păstrând creșterea constantă, de aproximativ 20% în fiecare an din 2015 încoace. Iar dacă ne raportăm la nivelul înregistrat în 2015, putem vorbi despre o triplare a cifrei de afaceri. Sperăm și dorim să avem o creștere de aproximativ 10-12% și în 2021”, spune Ciprian Otea, Director General Misavan.

La debutul pandemiei, Misavan avea deja 18 produse biocide, dezinfectanți pentru suprafețe și igienă personală, avizate de Ministerul Sănătății încă din perioada 2011-2014.

Anul trecut, în plină pandemie, pentru o mai bună acoperire a zonei de vest a României, Misavan a deschis două filiale noi, în Alba Iulia (iunie 2020) și Baia Mare (septembrie 2020), în urma unei investiții totale de aproximativ 850.000 lei. Cât despre acest an, compania are în plan o serie de investiții în modernizarea facilităților de producție, extinderea gamelor de produse și în dezvoltarea capacității logistice și de transport.

Compania Misavan, specializată pe producerea și distribuirea de produse și soluții de curățenie, a fost înființată la Iași, în urmă cu 21 de ani. Inițial, obiectul principal de activitate a fost distribuția produselor de menaj pentru consumatorii retail din zonă, compania extinzându-și ulterior activitatea pe piața produselor și a soluțiilor de curățenie preponderent către domeniul profesional. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de produse.

Anul trecut, compania și-a consolidat poziția pe zona de clienți finali, produsele de curățenie și dezinfecție fiind adaptate utilizării pe orice suprafață din locuințele consumatorilor. În prezent, compania are 320 de angajați, numărul acestora crescând constant de la an la an, de la 186 în anul 2016.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content