FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Microgreens atrage investiții de 500.000 euro și anunță listarea la bursă

Microgreens atrage investiții de 500.000 euro și anunță listarea la bursă

La împlinirea a șapte ani de activitate pe piața din România, Microgreens, business construit în jurul producției de microplante și specialități culinare, a atras investiții de 500.000 de euro de la Vlad Popescu, Alex Cristescu şi Marius Alexe, administratori ai producătorului de îngrăşăminte organice Norofert, sub forma unui împrumut convertibil prin care doar acţionarul majoritar va ceda din acţiuni.

Microgreens România va folosi aportul de capital pentru dezvoltarea capacităților de producție a echipamentelor de agricultură verticală indoor și pentru cercetare în domeniul microplantelor.
Această linie de business va opera sub brandul „Plant’d”, prin care compania dorește să devină un jucător important în Europa de Sud-Est în domeniul soluțiilor la cheie de agricultură verticală indoor, atât pentru facilități de cultivare în spații comerciale, cu ajutorul Microserelor, cât și pentru echipamente de cultivare industrială, special proiectate pentru depozite, centre de logistică sau fabrici de procesare.

În plus, compania își pregăteşte listarea la Bursa de la Bucureşti, prin intermediul unui plasament privat, urmat de intrarea la tranzacţionare pe piaţa AeRO în prima jumătate a anului 2022. Microgreens este furnizor pentru industria HoReCa, cât şi pentru hypermarketurile Metro, Carrefour, Kaufland.

Compania a fost înfiinţată în septembrie 2014 de către Cristian Tudor, iar în ultimii trei ani s-a concentrat pe dezvoltarea de soluţii tehnologice pentru agricultură verticală şi pe cultivarea de alimente funcţionale fresh (salate, microplante).

Microgreens a raportat pentru anul 2020 afaceri de 3,1 mil. lei şi un profit de 79.000 de lei. Pentru 2021, compania estimează venituri de 5,6 mil. lei şi depășirea pragului de 1 mil. lei la profit.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content