FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Metro, în discuții exclusive pentru vânzarea Real

Metro, în discuții exclusive pentru vânzarea Real

Retailerul german cash&carry Metro negociază în exclusivitate cu investitorul imobiliar Redos vânzarea hypermarketurilor Real, a anunțat compania, citată de Reuters.

Metro a trecut în ultimii ani printr-un amplu proces de restructurare, vânzând magazinele Kaufhof și delimitându-se de grupul electro- IT Ceconomy. Retailerul a încercat în repetate rânduri să vândă rețeaua de hypermarketuri Real, care înregistra vânzări anuale de 7 miliarde de euro și încerca să reziste pe o piață competitivă precum Germania, dominată de discounterii Aldi și Lidl.

Procesul de negociere cu Redos este estimat să se finalizeze în această vară, potrivit declarațiilor Metro. Cele două parți implicate au ajuns la un acord de vânzare integrală a magazinelor Real către Redos, Metro urmând să păstreze un pachet de 24,9% din acțiuni și având posibilitatea să vândă după trei ani.

O provocare importantă în procesul de vânzare a constituit-o definirea unei strategii pentru viitorul celor 279 de magazine Real, dintre care 65 sunt deținute de Metro.

Rețeaua Real numără 279 de magazine și 34.000 de angajați. Vânzările în anul financiar 2016-2017 s-au contractat cu 3,1%, până la 7,2 miliarde de euro.

Grupul german Metro este prezent și pe piața locală, prima unitate comercială fiind inaugurată în anul 1996. La începutul anului 2017, Metro a vândut cele patru hypermarketuri Real pe care le mai deținea în România către compania Terazone Enterprises Limited.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content