FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Mega Image, investiție de 1,3 mil. de euro în fructe și legume românești

Mega Image, investiție de 1,3 mil. de euro în fructe și legume românești

Mega Image susține pentru al optulea an producătorii locali de legume și fructe prin programul „Gusturi românești de la gospodari”. Peste 50 de producători și cooperative s-au alăturat programului în acest an față de anul trecut. Investiția Mega Image în program crește de la an la an și a depășit 1,3 milioane de euro anul trecut.

În prezent, din program fac parte peste 220 de producători individuali și cooperative care cultivă responsabil legume și fructe doar în sistem tradițional, direct pe sol, pe o suprafață totală de peste 140 de hectare de solarii și de peste 300 de hectare de livezi în întreaga țară.

Colaborarea cu Mega Image le asigură fermierilor preluarea întregii cantități de legume pe tot sezonul la un preț corect, sigur și dezvoltarea continuă în legumicultură prin consultanța oferită de inginerii horticultori din program. Peste 400 de tone de legume și fructe de la producătorii locali din program sunt livrate zilnic, în plin sezon, din fermă direct în depozitele Mega Image. În plin sezon de roșie românească, producătorii livrează, în medie, 25 de tone de roșii pe zi.

„De opt ani ne implicăm în cultivarea fructelor și legumelor prin programul Gusturi românești de la gospodari alături de producătorii locali pentru a le oferi clienților pe tot parcursul anului produse locale, proaspete, cu gust bun, controlate în fiecare etapă de creștere. Din momentul în care deschidem sezonul fructelor și legumelor din România oprim importul și aducem doar produse proaspete, direct de la producătorii noștri, în mai puțin de 24 de ore de la cules. Ne bucurăm că programul crește de la an la an prin noi fermieri care se alătură și care au nevoie de o piață sigură de desfacere și o colaborare de încredere”, spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

În programul „Gusturi românești de la gospodari” se pune un accent foarte mare pe gustul, siguranța și calitatea legumelor, iar parteneriatul cu toți producătorii din program este pe termen lung. Aceștia primesc de la Mega Image o afacere la cheie și tot ce au nevoie pe parcurs. În final, siguranța producției este susținută prin prețuri corecte, sigure și preluarea întregii producții. În plin sezon de legume locale, Mega Image oprește importurile și asigură doar produse din program, de la producătorii locali. Mai mult, Mega Image investește în certificarea lor Global GAP, care le atestă mai departe calitatea produselor.

Mega Image investește și în soluții inovatoare și tehnologizare. Astfel, începând cu anul 2020, au fost introduși senzori de monitorizare a culturilor, o soluție de agricultură de precizie care îi ajută pe fermieri să urmărească evoluția fenologică și patologică a culturilor.

În plin sezon de vară, producătorii livrează zilnic pentru Mega Image legume și fructe de sezon, proaspete, imediat după ce au fost culese. Legumele cultivate în cantitatea cea mai mare sunt: roșii, ardei bianca, salată verde, castraveți cornișon, ardei kapia, vinete, verdeață, dovlecei, cartofi, ceapă, morcovi, precum și fructe: caise, cireșe, căpșune, afine și alte fructe de pădure, prune, mere, pere, struguri, pepeni.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content