Schimbări de management în retail & FMCG la început de an

2023 a început cu un val de numiri și plecări din companiile locale de retail & FMCG. Lactalis și Mondelēz au noi directori generali, Onur Barim, respectiv Mateja Podgornik, Metro are un nou director operațional în persoana lui Jean Cautain, Mihai Ciurtin a preluat și conducerea Intersnack în Bulgaria, în timp ce Thierry Destailleur a părăsit cora România după 20 de ani.Schimbări de management în retail & FMCG la început de an

La finalul anului trecut, Grupul Lactalis a anunțat că Giampaolo Manzonetto, care a activat în companie timp de 25 de ani, va părăsi compania pentru a se dedica unor proiecte personale. Astfel, de la 1 ianuarie, Onur Barim a devenit noul Director General al Grupului Lactalis, unde coordonează companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România și Lactalis Logistic.

Onur Barim s-a alăturat Grupului Lactalis în 2011 ca Director de Marketing în cadrul Ak Gida/Lactalis Turcia. În 2018, Onur a preluat rolul de Director General al Lactalis Arabia Saudită și a condus compania până în 2021. În 2022 a intrat în echipa Grupului Lactalis România în calitate de Director General Adjunct, susținând activitatea Directorului General în zona comercială.

Giampaolo Manzonetto s-a alăturat Grupului Lactalis în urmă cu 25 de ani ca Director Financiar al companiei Parmalat Rusia. Din 2003 și-a continuat activitatea în România, iar în 2007 a fost numit Director General al Parmalat România. Treptat, și-a extins aria de responsabilitate, iar în 2018, după achiziția de către Grupul Lactalis a companiilor Dorna Lactate, Albalact și Covalact, Giampaolo a preluat întreaga conducere a Grupului Lactalis România.

În revista de ianuarie puteți citi ultimul interviu acordat presei de business de Giampaolo Manzonetto înainte de retragere.

Un nou Managing Director pentru Mondelez România

Tot la începutul acestui an, Mondelēz International a numit-o pe Mateja Podgornik în funcția de Managing Director România și Slovenia în cadrul Mondelēz International. Alexandra Rîștariu, care deținea anterior funcția de Managing Director România, va fi Marketing Director of Bakery and Meals pentru întreaga regiune South Central Europe (SCE), care include 12 piețe: România, Bulgaria, Grecia, țările din Estul Adriaticii și Cipru.

Grupul Lactalis închide fabrica din Miercurea Ciuc și își consolidează investițiile în celelalte fabrici mari
Grupul Lactalis închide fabrica din Miercurea Ciuc și își consolidează investițiile în celelalte fabrici mari
Grupul Lactalis România anunță demararea procedurilor de închidere a operațiunilor de producție în unitatea sa din Miercurea Ciuc, în paralel...
Schimbare la conducerea Mondelēz România
Schimbare la conducerea Mondelēz România
Mondelēz International a numit-o pe Mateja Podgornik în funcția de Managing Director România și Slovenia în cadrul Mondelēz International....

Mateja Podgornik a deținut anterior funcția de Category Planning & Activation Lead SCE, după o perioadă în care a gestionat activități de achiziție și integrare a companiei Chipita, din funcția de Senior Manager M&A Project, Commercial Planning.

Alexandra Rîștariu va gestiona activitățile de marketing pentru 11 branduri globale și locale din regiune. Alexandra va contribui la dezvoltarea brandurilor în regiune cu viziunea sa strategică, îmbogățită de experiența variată din domeniile Finance, Sales și General Management, din cei 14 ani de când s-a alăturat companiei Mondelēz. De asemenea, începând cu ianuarie 2023, Andreea Bogdan, anterior Marketing Director Bakery & Meals SCE, preia funcția de Category Planning & Activation Director SCE.

2023 a venit cu schimbări și pentru managerul Intersnack România, Mihai Ciurtin, care a fost promovat la nivel regional.Astfel, începând cu data de 1 ianuarie, executivul a preluat și conducerea operațiunilor producătorului de snackuri și pe piața din Bulgaria.

Mihai activează de peste 17 ani în industria bunurilor de larg consum, experiența sa fiind una complexă și completă dacă ne raportăm la mixul companiilor în care a activat, dar și la evoluția ierarhică. Momentul zero a fost în anul 1997, s-a alăturat echipei Efes. Apoi au urmat Bunge și Ferrero, unde a ocupat timp de opt ani funcția de Sales Director România, Moldova și Bulgaria. Mihai s-a alăturat echipei Intersnack în mai 2020, aceasta fiind prima sa experiență la vârful unei companii. Intersnack este liderul pieței locale de snackuri sărate, compania activând în toate segmentele.

Schimbări startegice la cora și metro

De asemenea, de la începutul acestui an, Metro România are un nou Director Operațional și membru în Consiliul de Administrație, Jean Cautain. Acesta a preluat portofoliul de la Valentin Păuna, cel care a ocupat această funcție în ultimii patru ani.

Jean Cautain și-a început cariera în Metro Franța acum 22 ani, acumulând experiență locală ca manager de magazin sau manager regional de operațiuni și completând traiectoria profesională cu poziții de management operațional în Consiliul de Administrație Metro Bulgaria și Metro Turcia. De altfel, din luna octombrie 2020 până la începutul acestui an, Cautain a fost Directorul de Operațiuni și VP Sales în cadrul Metro Turcia.

Nu în cele din urmă, Thierry Destailleur și-a încheiat pe 31 decembrie 2022 mandatul de Președinte al Consiliului de Administrație al cora România, punând capăt astfel unei cariere de 20 de ani în cadrul companiei locale, respectiv 40 de ani în grupul de retail francez.

”2023 este anul în care intru într-o nouă etapă profesională: a venit momentul să împărtășesc, să dau înapoi din experiența și expertiza acumulate într-o carieră pe care o simt împlinită cu toți cei care caută îndrumare, susținere și inspirație pentru a construi și implementa proiecte profesionale de anvergură, într-un context complex, în care este nevoie mai mult decât oricând de trei ingrediente care pe mine m-au structurat ca om și ca profesionist: valori, viziune & acțiune. (…) Nu am fost autorul solitar al carierei mele. Și nu cred că succesul în business se obține pe cont propriu. Mi-am co-construit cariera împreună cu toți cei cu care am colaborat de-a lungul timpului: colegi, clienți, parteneri. (…) Mă gândesc cu recunoștință la orele petrecute în magazinele cora din Franța, Belgia și România, la discuțiile cu colegii, cu clienții și cu partenerii noștri, la proiectele pe care le-am construit împreună cu ei și pentru ei, la provocările cărora le-am găsit răspuns împreună cu ei și pentru ei, și văd cu claritate cum m-am format pe mine ca profesionist din aceste interacțiuni”, a afirmat Thierry Destailleur.

Acesta a fost numit în 2017 ca Director General al cora România, după ce, anterior, a ocupat funcția de Director de Operațiuni sau de director al hypermarketului Cora Sun Plaza din București. În 2022 conducerea cora România a fost preluată de Aura Rădulescu.

Thierry Destailleur părăsește cora România după 20 de ani
Thierry Destailleur părăsește cora România după 20 de ani
Thierry Destailleur și-a încheiat pe 31 decembrie 2022 mandatul de Președinte al Consiliului de Administrație al cora România, punând capăt...
Mihai Ciurtin preia și conducerea operațiunilor Intersnack din Bulgaria
Mihai Ciurtin preia și conducerea operațiunilor Intersnack din Bulgaria
Mihai Ciurtin, Managing Director al Intersnack România, a fost promovat la nivel regional. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie, executivul a...
Metro România are un nou Director Operațional
Metro România are un nou Director Operațional
De la începutul acestui an, Metro România are un nou Director Operațional și membru în Consiliul de Administrație. Jean Cautain preia...
Schimbare la conducerea Grupului Lactalis România. Giampaolo Manzonetto pleacă după 25 de ani
Schimbare la conducerea Grupului Lactalis România. Giampaolo Manzonetto pleacă după 25 de ani
Onur Barim va prelua, începând cu 1 ianuarie 2023, conducerea Grupului Lactalis România, înlocuindu-l în funcție pe Giampaolo Manzonetto, care...