Schimbări în conducerea Carrefour România. Cătălin Samara se întoarce în companie

Carrefour România anunță o serie de numiri strategice în Comitetul Executiv al companiei, menite să optimizeze operațiunile în toate sectoarele de activitate. Începând cu 3 iunie, Jagoda Zientara, anterior Chief Operating Officer (COO), este numită Director Comercial și Aprovizionare. Cătălin Samara, fostul CEO al Bringo Internațional, se întoarce în Carrefour în rolul de Director Business Unit Hipermarket. Roxana Cernica preia responsabilitatea formatelor mici din funcția de Director, după o experiență de 20 de ani în cadrul companiei. Toți trei fac parte din Comitetul Executiv Carrefour România. Schimbări în conducerea Carrefour România. Cătălin Samara se întoarce în companie

Astfel, Jagoda Gwardys-Zientara, fost Chief Operating Officer (COO), preia rolul de Director Comercial și Aprovizionare, supervizând activitățile de achiziții, supply chain și logistică. Jagoda preia rolul de la Vincent Arnault, care își continuă cariera în Grupul Carrefour, în echipa din Franța. Odată cu această schimbare, funcția de COO se va dizolva, iar atribuțiile vor fi redistribuite între membrii boardului, în funcție de formatele specifice.

Jagoda Zientara Carrefour Romania (002)

La rândul său, Cătălin Samara a acumulat o experiență vastă în cadrul Carrefour începând cu anul 2000, având multiple roluri-cheie în departamente precum Hipermarket, Marketing, Digital, E-commerce, IT, Servicii Clienți și strategie Omnicanal, Business Unit Bringo, culminând cu rolul de Chief Operating Officer (COO). De altfel, din 2011 a devenit Membru în Comitetul Executiv Carrefour. Cătălin a avut o contribuție esențială la dezvoltarea conceptului de business și a platformei de e-grocery Bringo, iar în 2022 a dat curs unei noi provocări în cadrul Grupului Carrefour în calitate de Director Internațional Bringo, ca apoi să preia funcția de CEO Bringo România.

El se întoarce în echipa Carrefour în rolul de Director Business Unit Hipermarket, coordonând totodată echipa de Expansiune a acestui format și fiind responsabil de continuarea procesului de integrare Cora.

„Revenirea în echipa Carrefour reprezintă pentru mine o oportunitate semnificativă atât profesională, cât și personală. Mă alătur vechilor și noilor colegi, având șansa de a contribui la dezvoltarea și extinderea acestui format emblematic. Sunt convins că, printr-o strategie bine definită și o echipă motivată, vom reuși să oferim clienților noștri cele mai bune produse și servicii, sprijinind astfel creșterea continuă și expansiunea acestui format complet Carrefour”, a declarat Cătălin Samara.

Citiți și: Topul marilor rețele de retail: 2023, un an cu rezultate afectate de inflație

Despre călătorii construite pas cu pas, la INSPIRO – A New Journey
Despre călătorii construite pas cu pas, la INSPIRO – A New Journey
Cea de-a 14-a ediție a INSPIRO, evenimentul Progresiv departe de exceluri și aproape de oameni, a reunit la Le...
Tendințe care vor modela viitorul snackingului în următorul deceniu
Tendințe care vor modela viitorul snackingului în următorul deceniu
Schimbarea peisajului demografic, stiluri de viață din ce în ce mai fluide sau impactul imperativ asupra oamenilor...

De asemenea, Roxana Cernica este numită Director Business Unit Market, Express și Supeco. Roxana s-a alăturat echipei Carrefour România în 2004, iar începând cu luna iunie a preluat conducerea formatelor de mici dimensiuni, precum Carrefour Market, Carrefour Express și rețeaua de discount Supeco, fiind responsabilă și de aria de Expansiune a acestora. Anterior, Roxana a avut rolul de Director Dezvoltare Comercială.

Roxana Cernica Carrefour Romania (002)

Începând cu data de 3 iunie, Comitetul Executiv Carrefour România are următoarea structură:

● CEO: Gilles Ballot
● CFO: Régis Moratin
● CMO, E-commerce, Financial Services, PR: Narcis Horhoianu
● HR, CSR, Public Affairs, Property: Alina Gamauf
● Merchandise, Supply Chain, Logistics: Jagoda Gwardys-Zientara
● Small Formats Director & Expansion (Market, Express, Supeco): Roxana Cernica
● Hiper Director & Expansion (Hiper): Cătălin Samara

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la aproximativ 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024) pentru peste 17.000 de angajați.

În 2022, Carrefour România a fost un important contributor la susținerea economiei, cu peste 681 milioane de lei în taxe aduse la bugetul de stat. Furnizorii Carrefour de anul trecut au provenit în proporție de peste 93% din România, iar acum retailerul continuă să își extindă în permanență rețeaua de producători locali și ultra-locali, care însumează peste 1300 de parteneriate, pentru furnizarea de produse proaspete.
Carrefour România operează în România prin cinci entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

Carrefour deschide primul hipermarket din Bacău
Carrefour deschide primul hipermarket din Bacău
Carrefour România inaugurează oficial primul hipermarket din Bacău, în cadrul centrului comercial Supernova. Ca...
 Gilles Ballot, noul CEO Carrefour România
Gilles Ballot, noul CEO Carrefour România
Carrefour Group anunță numirea lui Gilles Ballot ca Chief Executive Officer în cadrul Carrefour România, începând...
Carrefour România, 22 de noi deschideri Express în 2023
Carrefour România, 22 de noi deschideri Express în 2023
Carrefour România atinge pragul de 162 de unități Express la nivel național în 2023, prin deschiderea a 22 de noi...
Noi numiri în board-ul Carrefour România
Noi numiri în board-ul Carrefour România
Carrefour România anunță o serie de numiri strategice în board-ul  companiei, ca urmare a promovării a doi...